Прочитај ми чланак

Скот Ритер: Ствар је јасна, Украјина је поражена

0

Зеленски је непотребно убио 500 хиљада младих људи, али лажи којима је Запад појио кијевски режим коначно су испраиле - сада је небо чисто и јасно виде да победе неће бити, каже амерички политиколог Скот Бенет

Украјина је фактички изгубила рат, сложио се бивши амерички обавештајац Скот Ритер у интервјуу за руски лист „Известија“ са речима бившег шефа војног комитета НАТО Харалда Кујата.

„То не значи да ће се завршити сутра или чак ове године – има још много задатака које треба завршити. Али исход рата је већ јасан. Русија побеђује“, јасан је Ритер.

Пред Руском Федерацијом се налазе важни задаци – да обнови економију у новим регионима и да тамо створи безбедну зону у коју украјинска војска неће моћи да крочи, додаје он.

Бивши амерички обавештајац је такође рекао да му је драго што Кујат покреће важне теме, јер су многи људи „потпуно слепи у погледу Украјине – настављају да лажу себе о томе шта се дешава у свету, а истина им није потребна“.

„Украјина је од самог почетка била осуђена на пораз. Сви смо то знали. Сви ми који смо пратили економске показатеље у Русији и гледали Украјину, знали смо да је то неизбежно. Знали смо да ће Русија победити“, рекао је за исти извор амерички политиколог Скот Бенет.

Према његовим речима, украјински председник Владимир Зеленски је непотребно убио 500.000 младих људи, а о губитку сукоба почињу јавно да говоре и људи којима је Зеленски окружен.

„На крају, стварност је сустигла заблуде и фантазије којима су САД опијале украјинско политичко руководство. Али сада је опијеност прошла. Сада је небо чисто и виде да победе неће бити“, истакао је Бенет и наговестио да ће моћ Зеленског бити потпуно поткопана за две до четири недеље.