Прочитај ми чланак

Скандал на Халкидикију: Власник хотела поставио скривене камере у собе и снимао…

0

Настала је права узбуна међу туристима након што је откривено да је власник хотела на Халкидику у Грчкој поставио камере у хотелске собе.

Како преносе грчки медији, власник хотела на Халкидикију инсталирао је скривене камере по собама и незаконито пратио и снимао приватне тренутке својих гостију.

Foto: Youube

Истрага грчке полиције покренута је након пријаве младог пара, који је крајем септембра 2022. године у соби у којој су провели ноћ, пронашао камеру.

Како је саопштено из полиције, током истраге је утврђено да је 34-годишњи власник хотела снимао и пратио 27 особа, од којих су велика већина грчки и страни туристи, од којих је 13 идентификовано.

Против власника је поднета пријава који ће бити прослеђен првостепеном тужилаштву Халкидикија, због кршења закона о личним подацима и приватности телефонске комуникације и усменог разговора.

Како се наводи у истом саопштењу, у претресу просторија туристичког смештаја пронађено је шест „скривених“ камера, симулирајућих пуњача за мобилне телефоне, осам меморијских картица, регистратор за спољни надзор затвореног круга, јединица за дигитално складиштење података, пронађени су и одузети преносни електронски рачунар, таблет уређај и мобилни телефон, преноси нови сајт твкс.гр.

Туристи огорчени

Отац једног четворогодишњака је проговорио је за медије и описао шта је доживео у хотелу прошлог лета са својом породицом, као и мисли које су му пролазиле кроз главу када је открио камеру.

„И наш лични живот, а посебно наше дете су погођени. Мењали смо мупелену, био је наг превише сати у соби и уопште није било пријатно знати да је неко ово снимио и да то може да користи било где на интернету” каже отац детета.

У ноћном ормарићу поред њиховог кревета, црни уређај, који личи на пуњач за мобилни телефон са усб портом, снимао је њихове приватне тренутке у соби у којој су боравили на Афито Халкидикију.

„Изгледало је као неки пуњач за телефон са УСБ портом. То је снимало нас док смо били у соби. Не знам каква је камера у том чуду, нити какве је снимке могла да направи и из којих углова. Мислим да је са тог сточића могла целу собу да сними“, каже отац.

У собама хотела откривено је укупно 6 скривених камера које су снимале слику и звук.

„Сећам се да сам супрузи рекао да не пуни телефон на том чуду јер смо имали наше пуњаче, а и да је у зиду имао УСБ утичницу, тако да то црно чудо нисмо ни дирали. Тек сада знам да је ту била камера“, наводи он.

Како каже овај отац, утисци о смештају су у почетку били одлични, а заправо је и сам честитао хотелијеру који је сада оптужен.

„Био је на нивоу хотела са пет звездица. Имао је сеф унутра, апарат за кафу, климу, лепо купатило. Било је јако добро и власник којег смо срели дао нам је неке попусте за кафић у центру села. Лично сам му честитао, јер сам био одушевљен послом који је урадио и све је било по веома разумној цени“, рекао је он.

Бивша радница прва пријавила случај

Грчки медији наводе да је полиција први пут сазнала за овај случај када је власника пријавила бивша радница.

Наиме, она је са дечком боравила у једној од соба. Њој је власник смештаја понудио собу за џабе, да јој се захвали за успешну сезону у бару.

Цела ствар је откривена када је девојчин партнер, који се бави електроником, видео уређај на једној утичници у просторији и схватио да је у питању скривена камера. Уређај који је, како је пар рекао полицији, био укључен и који је стално снимао слику и звук њиховог кретања.

Они су напустили собу и отишли у полицијскку станицу у Солону са скривеном камером коју су пронашли и све пријавили.

До сада се јавило неколико људи који сумњају да су снимани у својим собама, а верује се да ће их бити још.