Прочитај ми чланак

Сивков: Војска Русије прелази на другу фазу масовног удара

0

Оружане снаге Русије треба да пређу на другу фазу велике акције након масовног удара на критичну инфраструктуру Украјине, рекао је војни аналитичар Константин Сивков.

Према његовим речима, удари на Кијев, Лавов и друге веће градове земље били су само прва фаза: сада је време да се пређе на ударе на оклопна возила у најважнијим областима.

Чињеница је да се пораз објеката енергетске инфраструктуре још не одражава директно на војску: Оружане снаге Украјине припремају најмање три контраофанзиве, сматра Сивков. Они треба да изврше превентивне ударе и концентришу додатне снаге на овим секторима фронта.

„Треба гађати високоексплозивним ваздушним бомбама, које ће омогућити поузданије уништавање свих непријатељских снага. Такозвано „бомбардовање тепих бомбама“. Ово ће бити друга фаза покренуте акције“, рекао је Сивков у емисији Соловјев LIVE.

Раније је генерал-мајор ФСБ у пензији Александар Михајлов рекао да је Москви потребно да онемогући пунктове теретних возова на територији украјинске државе. Тако ће Оружане снаге Русије лишити Кијев испоруке оружја од западних савезника.