Прочитај ми чланак

САД: Транвестити планирали дружење с ученицима а онда су дошле НАОРУЖАНЕ ПАТРИОТЕ

0

ЛГБТ Догађај ‘Драг Сторyтиме’ у Колумбусу, Охајо, отказан је у суботу јер су десетине конзервативних демонстраната марширали на заказаној локацији. Организатори контроверзне лгбт емисије кажу да су до отказивања довели унутрашњи аргументи, а не присуство наоружаних демонстраната.

Одржана од стране Red Oak Communiti School, основне школе која укључује „учење о социјалној правди“ у свој наставни план и програм, догађај „Holy-Drag Storitime“ који промовише трансексуалност је најављен као представа „свих узраста“ у којој би локални трансвестити читали приче и „нормализовали, прослављали прелепу разноликост родног спектра“, пренео је Асошиејтед прес.

Протести су планирани од када је емисија први пут најављена прошлог месеца, а у суботу је неколико десетина чланова “Proud Boys-а, Патриотског фронта и других конзервативних организација марширало до Унитаристичке цркве где је догађај требало да се одржи.

Независни новинар Брендан Гутеншвагер објавио је видео-снимке демонстраната, од којих су неки држали натписе на којима су прозивани организатори емисије. Други су дошли обучени у војничке униформе, наоружани до зуба.

Када је маскирани контингент Патриотског фронта стигао на лице места, чланови Proud Boys-а прозивали су припаднике патриотског фронта спајајући их са Бајденом.

Известан број левичарских контрадемонстраната појавио се у цркви, од којих су неки били и наоружани. Нису пријављени сукоби између група.

Док је емисија отказана пошто су конзервативни демонстранти стигли, организатори кажу да демонстранти немају никакве везе са одлуком. Уместо тога, несугласице око безбедности довеле су до отказивања.

„На крају су се наши извођачи осећали несигурно без присуства полиције, док се наш безбедносни тим осећао несигурно уз присуство полиције“, рекла је менаџерка школе Шерил Рајан за АП. „Дакле, испоставило се да наш највећи проблем ипак нису били Proud Boys-и?!