Прочитај ми чланак

РУСКИ ПОЛИТИКОЛОГ: Нема издаје, једноставно је крај америчког света

0

Бивши Реганов саветник Dag Bendou написао је у чланку за The American Conservative да су блискоисточни пријатељи издали Сједињене Државе.

Саудијска Арабија, Уједињени Арапски Емирати, Израел, Ирак и Турска нису спремни да се жртвују за Америку у међународној арени.

Политиколог Дмитриј Журављов објашњава да ли заиста постоји издаја и како се она изражава.

„Издаје постоји, само са становишта Америке, јер изгледа да су ове земље положиле заклетву на вазалство, али нису спремне да умру за Сједињене Државе.

Саудијци су спремни да продају нафту не за доларе, што је био веома тежак ударац за САД.

Израелци на све могуће начине покушавају да нађу заједнички језик са Русима, док су Американци одувек веровали да ова држава постоји само зато што је подржавају САД.

Турци, који су чланице НАТО-а, уместо да се солидаришу са алијансом и помогну Украјини, спремни су да купују руску нафту у било којој количини.

Нема издаје, једноставно је крај америчког света. Пардон, овај крај је, наравно, на самом почетку и нико не зна колико ће трајати. Али морате прихватити чињеницу да је једнополарни свет готов. Американцима се чини да их издају, а у ствари људи беже са брода који тоне.

Државе Блиског истока не могу а да не воде независну политику, јер су САД престале да буду гарант безбедности.

Раније су Саудијци водили проамеричку политику, јер им је могло бити гарантовано да ниједан јеменски пројектил неће доћи до саудијских нафтних терминала, али су сада стали. Схватили су да то није случај, а Саудијска Арабија се запитала зашто јој је потребан такав лидер.

Блискоисточне земље имају бар нафту и гас, могу да тргују. Европа нема ништа – то је велики старачки дом, који се прилично тешко ослобађа од утицаја Сједињених Држава.

На позадини страховања да ће огромна Русија освојити Европу, Американци су консолидовали Европску унију (осим Мађарске, која одбија да се консолидује).

Макронов говор о европској војсци, критичке примедбе Меркелове о Сједињеним Државама нису биле случајне.

Да би се Европа удаљила од Америке, она мора имати политички субјективитет, а за то нема основа.

Европа је спремна за независност, али Американци играју на њихове страхове и тако их држе под контролом.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!