Прочитај ми чланак

Руски истражитељи: У убиство Дугине умешана и друга лица

0

Руски истражитељи не искључују могућност да су у убиство новинарке Дарје Дугине могле бити умешане и друге особе, осим Украјинке Наталије Вовк, за којом Истражни комитет намерава да распише потерницу, саопштили су за Спутњик у прес служби Истражног комитета.

„Истрага планира да распише потерницу за Наталијом Вовк. У току је идентификација других лица умешаних у извршење овог кривичног дела“, наводи се у саопштењу Комитета.


Истражитељи су утврдили да је у извршење овог злочина умешана Украјинка Наталија Вовк, која је изнајмила стан у згради у којој је живела Дугина како би је пратила.

„Истражитељи врше претрес у овом стану како би пронашли предмете значајне за истрагу. Такође је идентификована и гаража коју је Вовкова изнајмила и у њој се такође врши претрес“, додаје се у саопштењу.

Како се додаје, након испитивања експлозивне направе извешће се закључци о снази активиране направе.
У Истражном комитету се додаје да су већ испитани рођаци жртве, особље и учесници фестивала, као и сведоци инцидента. Полиција и даље проучава видео-снимке са надзорних камера.

У суботу увече изгорео је аутомобил којим је управљала руска новинарка и политиколог Дарја Дугина. Она је преминула на лицу места. Према незваничној верзији, аутомобил је експлодирао када је детонирана експлозивна направа постављена на њему.

Федерална служба безбедности Русије саопштила је да иза убиства руске новинарке стоје украјинске специјалне службе, а починилац је држављанка Украјине Наталија Вовк, која је са ћерком допутовала у Русију 23. јула.