Прочитај ми чланак

РУСКИ АМБАСАДОР: Хвала службама САД што ме шпијунирају

0

Амбасадор Русије при УН Василиј Небензја нашалио се рекавши да му не смета што га америчке обавештајне службе шпијунирају.

Он је истакао и да им је чак захвалан због тога, јер му тиме пружају „заштиту“.

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE

„Ники Хејли (бивша амбасадорка САД при УН) једном се нашалила на ту тему рекавши ми да сам веома добро заштићен. Одговорио сам да се стварно осећам сигурним овде и да сам захвалан домаћим властима што на мене обраћају пажњу“, рекао је јуче Небензја у интервјуу за руске медије поводом Дана дипломата, преноси Тасс.

Руски дипломата је додао да се с бившом амбасадорком САД у УН договорио да остану у контакту

Москва: Санкције САД нису само против Русије, већ и Европе

Санкције које је Вашингтон увео против Москве нису само уперене против Русије, већ и против Европљана, како би их избацили са тржишта, изјавио је заменик министра иностраних послова Русије Александар Панкин.

Како је рекао, те санкције су само инструмент нелојалне конкуренције са циљем да се на тржишту створи токсична атмосфера ризика у вези са Русијом.

Панкин је такође навео и да би америчке санкције против државног дуга Русије могле да закаче и саме Американце, као и Европљане.

Према његовом мишљењу, америчким властима би боље било да пре увођења санкција размисле на који начин ће се то одразити на бизнис, будући да америчке, али и европске компаније у највећој мери страдају од тих мера.

„Можда је то и један од циљева санкција. Европски бизнис од таквих мера страда подједнако као и руски, ако не и више“, додао је.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!