Прочитај ми чланак

Русија, Кина и Иран се спремају за серију војних вежби у Латинској Америци

0

Руска Федерација, Кина и Иран припремају се за серију вежби великих размера у Латинској Америци, пише The Washington Free Beacon, позивајући се на аналитички Center for a Secure Free Society.

„Иран, Русија и Кина припремају серију значајних војних вежби у Латинској Америци као демонстрацију силе, што показује да оружане снаге ових земаља могу да стигну до САД“, примећује портал.

Укупно, према подацима центра, у војним маневрима под називом Sniper Frontier, поред Русије, Кине и Ирана, учествоваће још 10 земаља. Венецуела ће бити домаћин вежби средином августа.

The Washington Free Beacon истиче да су планови за ове вежбе најочигледнија демонстрација како амерички противници у региону развијају односе са Руском Федерацијом, Кином и Ираном. Тако је раније ове године венецуелански председник Николас Мадуро, у оквиру турнеје по Блиском истоку, потписао споразум на период од 20 година о сарадњи са Ираном. Портал такође подсећа да је раније Никарагва обновила одбрамбени споразум са Руском Федерацијом, дозвољавајући руској војсци приступ на својој територији.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!