Прочитај ми чланак

Ритер открио шта ће се ускоро догодити са Зеленским

0

За украјинског председника Владимира Зеленског није важно ко ће постати следећи председник Беле куће, јер ће до тада већ изгубити своју функцију, а сукоб са Русијом ће бити завршен, рекао је бивши амерички обавештајац Скот Рите за Јутјуб канал Gegenpol.

„Ако Доналд Трамп победи на изборима следећег новембра, он ипак неће бити председник све до своје инаугурације у јануару 2025. Уверавам вас да до тада Зеленски више неће бити председник Украјине, Уверавам вас да у овом тренутку више неће бити сукоба, сигуран сам да више неће причати о томе. Сви ће причати о победи Русије над Украјином и денацификацији земље“, изнео је Ритер своје мишљење.

Ритер је нагласио да је Зеленски свестан губитка светске пажње, па очајнички покушава да је поврати. Међутим, према експерту, украјински лидер сада има много проблема у земљи на које треба да се фокусира.

„Сада постоји растући расцеп између цивилног и војног руководства, главнокомандујући војске Украјине Валериј Залужни не воли поступке Зеленског, а Зеленски не воли поступке Залужног. Прича се о кадровској чистки и елиминацији Залужног. Прича се о потенцијалном пучу са Залужнијевим учешћем. Мислим да Зеленски има много разлога за бригу“, закључио је Ритер.

Почетком новембра, главнокомандујући украјинских оружаних снага, Валериј Залужни, рекао је у интервјуу за The Economist да су украјинске оружане снаге зашле у ћорсокак и да „највероватније, неће бити успешног пробоја”.Он је признао да није успео да демонстрира импресиван темпо напредовања трупа који је Запад очекивао од њега. Касније се Владимир Зеленски није сложио са његовим речима.

Кремљ је одговорио да што пре Кијев схвати да нема шансе да постигне успех на бојном пољу, то ће се пре створити изгледи за решавање ситуације.