Прочитај ми чланак

Разбијен ланац проституције у Шпанији: Српкиње држали као робиње

0

Ланац организоване проституције разбијен је у Шпанији, у акцији коју је полиција извела прошле недеље, када је ухапшено 14 припадника криминалне групе и 25 проститутки, међу којима је било и неколико Српкиња.

Сумња се да су ухапшени макрои држали девојке у потлаченом положају, као робиње, а полиција је током акције упала у више изнајмљених станова у Барселони и околним градовима, пише Вангардија.
„Истрага је почела почетком године, а криминална група имала је добро разрађену мрежу. Макрои су имали више станова на различитим локацијама, у којима су девојке 24 сата пружале сексуалне услуге за новац. У становима су биле постављене камере, тако да су могли да их надгледају. Такође, дешавало се и да девојке за своје услуге не добију новчану надокнаду“, наводе тамошњи медији, позивајући се на изворе из полиције.


Осим Српкиња, на бављење проституцијом примораване су и Колумбијке, Румунке, Бразилке, Венецуеланке, као и жене из Доминиканске Републике.

„Утврђено је да су неке од њих на превару доведене у Шпанију, а имале су и обавезу да својим муштеријама нуде и продају наркотике, кокаин и марихуану, као и таблете за потенцију, вијагру“, истакао је саговорник из полиције.

Полиција је у току акције обавила претрес на укупно осам локација, а одузета је већа количина дроге и таблета вијагре, две кратке цеви, сачмара и бројна муниција – наводи споменути медиј.

Заплењено је и 282.000 евра у кешу, а пронађена је документација коју су макрои водили о пруженим сексуалним услугама, а испоставило се да су примали и чекове, као и уплатнице.

Ухапшени се терете за трговину људима, присиљавање на проституцију, продају наркотика, поседовање оружја и припадност организованој криминалној групи.

Како пише Вангардија, у једном стану претвореном у бордел полицајци су пронашли и банкомат.
„Муштерије су на овај начин могле да подигну новац и плате дрогу или сексуалне услуге. Ово није ништа ново, пошто је шпанска полиција већ проналазила банкомате у борделима“, истакао је извор тамошњих медија.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!