Прочитај ми чланак

Путин одговорио Бајдену након што га је назвао „лудим кучкиним сином“

0

Председник Русије Владимир Путин прокоментарисао је увредљиве речи америчког председника Џозефа Бајдена на његов рачун, истакавши да се ради о непристојној изјави, али да то све потврђује да је био у праву.

Путин сматра да га је Бајден вређао због тога тога што је рекао да је за Русију боље да он буде председник Америке. За овакве нападе Путин каже да су само потврда његове исправности.
 

„Недавно смо разговарали и питали сте ме ко је, за нас, боље да буде нови председник САД. Рекао сам да ћемо сарађивати са било којим председником, али да сматрам да је за нас, за Русију, Бајден погоднији. И судећи по томе шта је сада говорио апсолутно сам у праву јер то је адекватна реакција на оно што је изречено са моје стране“, рекао је Путин новинару Павелу Зарубину.

 
„Ми схватамо шта се тамо догађа са унутарполитичког аспекта и таква реакција је апсолутно адекватна. Значи, био сам у праву“, рекао је Путин.
Раније данас Кремљ је саопштио да су увредљиве изјаве америчког председника Џозефа Бајдена о руском председнику Владимиру Путину апсолутни безобразлук и срамота за земљу на чијем је челу Бајден.
 
Амерички председник назвао је руског председника Владимира Путина „лудим кучкиним сином“, наводећи да због њега и других увек мора да се брине о могућем нуклеарном сукобу, иако су, како је навео, климатске промене егзистенцијална претња за човечанство.