Први смртни случај од коронавируса у Европи

0

Кинески туриста, који је из провинције Хубеј стигао у Париз, преминуо је након што је неколико дана био у критичном стању.

„Кинески туриста, који је дошао из провинције Хубеј, стигао је у Француску 16. јануара. Он је хоспитализован и изолован до 25. јануара. Његово стање се убрзано погоршало и био је у критичном стању неколико дана, што је довело до тога да буде пребачен на интезивну негу“, изјавила је француска министарка здравља Агнес Бузин.

Она је додала да његова ћерка, која је такође заражена од коронавируса и смештена у истој болници, више није у животној опасности и да би ускоро требало да буде пуштена, преноси Спутњик Интернешнел.

Вече турске комедије се претворило у пуцњаву, једна особа погинула
До сада је у Кини од коронавируса до сада умрло 1.523 људи, а заражене су 66.492 особа, а више од 25.600 медицинских радника, из осталих кинеских регија, је послато у Хубеј.

Свим грађанима који се са празника или одмора враћају у Пекинг наложено је да остану у карантину – или код куће или да се подвргну 14-дневном колективном посматрању. У противном ће бити санкционисани.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!