• Почетна
  • ВИДЕО
  • ПОГЛЕДАЈТЕ: Рат Вашингтона и Пете колоне против Латинске Америке (Видео)

ПОГЛЕДАЈТЕ: Рат Вашингтона и Пете колоне против Латинске Америке (Видео)

0

Када су симболи одвојени од чињеница а чињенице нису важне, могу ли медији бити оптужени за смишљено потцењивање покоља и да употребом „придруженог новинарства“ увећавају лажи? Овај документарац разоткрива рат који не видите и пружа вам могућност да сами донесете суд.

Познати новинар John Pildžer испитује улогу Вашингтона у манипулацији Латинске Америке током посљедњих 50 година, која је довела до борбе обичних људи да се ослободе сиромаштваи расизма. Од 19. века Латинска Америка је „двориште“ Сједињених Америчких Држава, скуп углавном вазалних држава чији послушни, а често и брутални, режими одржавају „невидљивост“већинског становништва.

Питања која поставља овај филм су хитна. Да ли су животи и снови обичних људи у Чилеу, као и становника Венецуеле, као и станиовника Боливије,као и становника Никарагве,као и становника Вијетнама,и Ирака,и Ирана,и Палестине потрошни вредни само неколико секунди на вестима,ако имају среће?

Одговор је, нису, и они који виде свет кроз очи моћних,треба да буду упозорени. Народи се дижу из тираније и пропасти на које их је запад осудио.Заиста њихов је отпор у пуном јеку као што овај филм показује. Може се рећи да никада није престао,и да је непобедив.

(СРБИН.ИНФО, crvena rakovica )

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!