Прочитај ми чланак

Око 40 украјинских диверзаната упало на руску територију: Рањено дете, држе таоце

0

У току је сукоб са диверзантима на територији Климовског округа Брјанске области који држе неколицину житеља као таоце у оближњој продавници; ФСБ ће адекватно одговорити

Група украјинских диверзаната упала је на руску територију, тачније Климовски округ Брјанске области, преносе „РИА новости“.

Диверзанти су пуцали на аутомобил и убили једну одраслу особу и ранили десетогодишње дете које је превезено у болницу и није у животној опасности. 

Процењује се да су украјински диверзанти за таоце узели најмање шест особа, од којих двоје деце.

„Диверзантска група данас је продрла из Украјине на територију Климовског округа у селу Љубечане“, написао је гувернер региона Александар Богомаз на Телеграму.

Према првим подацима, око 40 украјинских диверзаната држи неколицину житеља у Брјанској области као таоце у продавници.

„Федерална служба безбедности Русије и Министарство одбране Руске Федерације предузимају мере за неутралисање наоружаних украјинских националиста који су нарушили руску државну границу“, саопштио је ФСБ.

Претходно су Оружане снаге Русије обориле украјинску беспилотну летелицу изнад Сурашког округа Брјанске области.

Руски председник Владимир Путин неће ићи у Ставропољску Покрајину поводом ситуације у Брјанској области.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да је Путинов састанак са сталним члановима Савета безбедности заказан за 3. март.

„Данас није планирано одржавање седнице Савета безбедности РФ, за сутра је планиран састанак са сталним члановима Савета“.