Прочитај ми чланак

Одмазда Израела: Војска гранатирала Либан (ВИДЕО)

0

Израелска војска гранатирала је територију Либана у знак одмазде после испаљивања неколико ракета са територије те државе ка Израелу.

„Шест ракета испаљено је из Либана ка северном Израелу и све су пале на територију Либана. Као одговор, наше артиљеријске снаге пуцале су ка метама које су лансирале ракете“, саопштила је израелска војска.

Експлозије су се чуле око кибуца Мисгав Ам на северу Израела непосредно пре него што је израелска војска саопштила да је одговорила артиљеријском ватром.

На друштвеним мрежама појавио се снимак који наводно приказује израелски одговор.

​Нејасно је колико је тачно ракета испаљено са територије Либана, пошто је израелска војска саопштила да се ради о шест ракета, док је АФП објавио, позивајући се на либанске безбедносне изворе, да су у питању три ракете.

Израелска војска испалила је 22 гранате, навео је либански војни извор за Ројтерс. Није било извештаја о жртвама и штети ни на једној страни.

Мировна мисија УН у Либану УНИФИЛ саопштила је да је примећено испаљивање ракета из подручја Рашаја ал Фукар, села у близини границе, те да је Израел узвратио ватру.

Размена ватре уследила је током сукоба Израела и Палестинаца, који траје већ данима и у ком је погинуло више од 200 људи, а повређено око 1.500.

Израелска војска саопштила је да је током ноћи између понедељка и уторка уништила 15 километара тунела у Гази који је користио Хамас, те да је из Појаса Газе ка израелским градовима испаљено 90 ракета.