Прочитај ми чланак

НАТО спремио план за Русе- Пољска и Румунија улазе у рат?!

0

НАТО ради на сценарију по којем ће његови ПВО системи на територији Пољске и Румуније оборити руске ракете, које се лансирају на војне циљеве у западној Украјини, каже утицајни политиколог Јуриј Баранчик за портал Украјина.Ру.

Овакав рад на ПВО/Противракетној одбрани на источним границама Пољске и Румуније има смисла само ако су ове земље директно спремне да учествују у оружаном сукобу.

Односно, НАТО предвиђа да ће Оружане снаге Русије сигурно стићи на територију западне Украјине током Северног војног округа и тамо ће њихова ПВО/ПРО одбрана оборити наше ракете и летелице, изјавио је Баранчик.

Запад се припрема за то да Оружане снаге Украјине неће задржати своје одбрамбене позиције и да ће се, пре или касније, повући не само иза Дњепра, већ и иза Збруча, тврди Баранчик.

Податак који је признао чак и НАТО генерал

За неколико недеља Русија ће моћи да испали 10 артиљеријских граната за сваку гранату коју испали Украјина без додатне помоћи САД, рекао је генерал Кристофер Каволи.

Највиши амерички генерал који надгледа војне операције у Европи упозорио је америчке законодавце да је рат у Украјини дошао до одлучујућег тренутка, а очекује се да ће Русија имати предност од 10-1 у гранатама и артиљерији „за неколико недеља“.

Једино што може да спречи тај сценарио је ако САД одобре додатну војну подршку влади у Кијеву.

„Тежина овог тренутка не може се преценити“, рекао је генерал Кристофер Каволи у сведочењу пред Комитетом за оружане снаге Представничког дома.

Украјина ће остати без граната и пројектила за противваздушну одбрану без додатне подршке САД, додао је Каволи.