Прочитај ми чланак

НАЈПОЗНАТИЈИ ТЕОРЕТИЧАР ЗАВЕРА: НАТО је монструм, добро је што постоји Путин

0

Најпознатији светски теоретичар завере Британац Дејвид Ајк промовисао је у Београду књигу "Свет у шаци моћника", наводећи да шачица људи управља целим човечанством, док је за руског председника Владимира Путина рекао да му је драго што постоји.

Ајк је истакао да је НАТО „злочиначка организација“, а да је Хашки трибунал „велика шала“.

– Светом влада `паукова мрежа`, у чијем центру је сам паук. Свака одлука која се донесе негде, спроводи се свуда у свету. Исте врсте људи, иста размишљања и политике су на власти на различитим местима, јер потичу из исте мреже и структуре – рекао је Ајк на конференцији за новинаре у београдском „Медија центру“.

Он је рекао да су ЕУ, УН и НАТО одраз те „паукове мреже“, која тежи централизацији власти, да одлуке о свему доноси шачица људи, те додао да су и амерички председник Доналд Трамп и његов супарник Хилари Клинтон део исте мреже која влада светом.

Он од прошлог јуна путује светом и истиче да га победа Доналда Трампа у САД и раст популарности Мари Лепен у Француској уопште не изненадјују.

– Тамо где естаблишмент не слуша људе, где није у стању да препозна њихове страхове и фрустрације дешавају се радикалне промене у политичким системима. То незадовољство једноставно мора да избије негде. Трамп је имао подршку од оних који га смнатрају противником естаблишмента али то једноставно није тако. Он је изашао из муља и он ту мочвару неће пресушити. Ми смо у Британији гласали за Брегзит иако су нас сви медији и политичари убедјивали да ће Годзила напасти Велику Британију када се то деси – казао је Ајк.

Према његовим речима није свуда десница алтернатива владајућем апарату.

– На Исланду је левица у опозицији, баш као што у Хрватској постоји лево орјентисани „Живи зид“. Важно је да свако од нас упркос променама у неком друштву мора да обезбеди алтернативни извор информација. Чини ми се да у свету постоји покретна трака на којој се штанцују људи у црним оделима. Ти људи онда иду у Србију, Француску, Британију…свуда. Као да постоји софтверски програм за људе на власти…Они воле Европску унију и корпорације као супернационалне организације којима влада финансијка елита. То је случај са Оландом у Француској и Меркеловом у Немачкој. Никакво „Арапско пролеће“ није донело ништа добро Арапима то сви знамо – казао је Ајк.

Коментаришући однос „владара у сенци“ према Балкану, Ајк је рекао да шачица људи, која жели да влада већином, ствара конфликте на Балкану, по принципу „завади, па владај“.

Он је подсетио да је деведесетих година на Западу постојала идеја о распаду Југославије и Совјетског Савеза, како би дошло до апсорпције новонасталих држава у ЕУ и НАТО, а да су највише користи од тога имале САД и Велика Британија.

Ајк је рекао да је амерички бизнисмен Џорџ Сорос зликовац и експерт за манипулисање људима, те додао да постоје људи који манипулишу „грађанском непослушношћу и побуном у некој земљи, како би на власт у тој земљи довели фаворите Запада“.

– Не треба гледати само кога су довели на власт, него и кога су склонили. У НАТО и ЕУ се кроз демократију, коју Запад спроводи, апсорбују мале државе настале од Југославије и СССР-а. Онима који би да владају не иде у прилог да се људи слажу, већ да ратују – рекао је он.

Одговарајући на питање о НАТО бомбардовању српског народа, Ајк је рекао да је НАТО злочиначка организација, монструм, а да је албанска влада сателитска влада Америке.

– НАТО је требало да буде одбрамбени савез, али то је терористичка монструм организација – рекао је Ајк, наводећи да НАТО жели да доведе до конфликта са Русијом, због чега је дошао до њених граница.

Ајк је рекао да је Хашки трибунал, у којем су осуђени углавном Срби, једна велика шала, те да би за ратне злочине требало да буду осуђени многи на Западу као што је Тони Блер, који је кривац за многа убијања по свету, а он шета Британијом и зарађује милионе.

Што се тиче руског председника Владимира Путина и Русије, Ајк је навео да велика памет долази из Русије и да му је драго што Путин постоји и да Русија ствара равнотежу у свету, у којем влада хаос.

– Да није Путина, ‘Исламска држава’ би надвладала, Американци би их пустили. Русија указује на многе глупости које долазе из Америке – рекао је Ајк.

Он је оценио да манипулација људима сеже хиљадама година уназад и да светом управљају тајна друштва и краљевске породице по крвној линији, те додао да је пронашао крвно сродство између 34 од 45 америчких председника.

Ајк је указао на опасност од паметних телефона и њиховог утицаја на рад мозга, наводећи да се ради о „дигиталном хероину“ и да су му у данашње време нарочито подложна деца, док су мреже попут „Гугла“ и „Фејсбука“ продужена рука организације „Дарпа“, која је под надлежношћу америчког Пентагона.

Ајк, који се први пут налази у посети Србији, одржаће у суботу, 29. априла, у 10.00 часова предавање у београдском Сава центру.