Прочитај ми чланак

МИГРАНТ УПАО ЉУДИМА У СТАН: Извадио нож и напао човека, одјекују урлици! (ВИДЕО)

0

У стравичном инциденту који се догодио у мају раније ове године, један мушкарац попео се на балкон и разбио прозор од стана.

Узнемирујући инцидент догодио се у општини Нибро у Шведској где је починилац, како преноси тамошњи портал, имао за циљ да се суочи са женом која је на неки начин повезана са другим мушкарцем.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели SRB Journal (@srbjournal)

Ситуација је брзо ескалирала након што је провалник више пута одбијао захтеве да напусти стан. Он се вратио касније тог дана, носећи мердевине уз помоћ којих се попео на балкон.

Човек који живи у овом стану је на снимку забележио драму која се одвијала. Нападач је у једном тренутку док је био на мердевинама нагло направио искорак у његовом правцу, натеравши га да се инстинктивно повуче уназад. Последица овог покрета била је рана на врату и руци. Након детаљнијег прегледа, било је јасно да су повреде последица оштрог предмета који је изазвао крварење. Када је ушао у стан, сачекао га је језив призор – провалник који маше ножем. Провалник се на балкону није зауставио, већ је узео велики камен или циглу и разбио стакло на вратима.

Процена ситуације од стране окружног суда фаворизовала је веродостојност приче станара. Докази су били убедљиви – нападач је заиста прешао преко балкона и снимак није остављао сумњу да је употребљен нож. Суд је закључио да су повреде на врату и шаци мушког станара од ножа који је починилац имао код себе.

Занимљиво, починилац је признао да је разбио прозорско стакло и ушао у стан, приписујући те поступке свом унутрашњем „гласу”. Исти глас га је, наводно, натерао да прети мушкарцу који живи у том стану.

Судском оценом је утврђено да починилац ове радње није извршио упад и напад на човека под утицајем тежег психичког поремећаја. Проценом је констатовано да га у време прегледа није захватио никакав психички поремећај.

Пошто је у свом досијеу сакупио 16 одвојених осуда, преступник је већ био осуђен на условну казну у мају 2023. због напада и противправне претње. Каснија законска казна укључивала је две године затвора заједно са депортацијом. Пресудом је такође предвиђена десетогодишња забрана повратка у Шведску.