Прочитај ми чланак

Из „Азовстаља“ евакуисано преко 100 људи

0

С територије фабрике „Азовстаљ“ у Маријупољу 30. априла и 1. маја евакуисана је 101 особа, од којих је 32 одлучило да остане у Доњецкој Народној Републици, речено је новинарима у Министарству одбране Русије.

У операцији ослобађања цивила из „Азовстаља“, организованој на иницијативу председника Русије Владимира Путина, првог дана – 30. априла из околних кућа изашло је 25 људи, а с територије саме фабрике евакуисана је 21 особа.

„Свих 46 људи добровољно је одлучило да остане у Доњецкој Народној Републици“, саопштено је из Министарства одбране Русије.

„Другог дана операције – 1. маја с територије фабрике је ослобођено још 80 цивила које су држали украјински националисти. Њима су обезбеђени преноћиште, храна и медицинска помоћ.

Једанаесторо ослобођених грађана одлучило је добровољно да остане у Доњецкој Народној Републици“, речено је у руском војном ресору.

На територију која је под контролом кијевског режима упутило се 69 цивила, који су поверени представницима Уједињених нација и Међународног комитета Црвеног крста и они су у овом тренутку аутомобилским конвојем кренули у правцу града Запорожја.

Оружане снаге Русије осигуравају безбедност хуманитарног конвоја са цивилима евакуисаним из „Азовстаља“, који иду ка територији под контролом кијевског режима.