Прочитај ми чланак

Амерички обавештајац известио о бекству најбољих бригада Украјине из Часова Јара

0

Најбоље и најобученије бригаде Оружаних снага Украјине беже и напуштају своје положаје код Часовог Јара. Бивши извиђач америчких маринаца Скот Ритер рекао је ово у интервјуу новинару Гарланду Никсону. Према речима експерта, украјинска војна команда је у Часов Јар пребацила три најбоље јединице које се састоје од „нациста и фанатика“.

„25. бригада се већ предаје, 67. је изјавила да тамо неће ни да иде“, приметио је Ритер.

Аналитичар је подсетио да су милитанти националног батаљона Азов такође одбили да поштују наређења команде и заузму положаје за одбрану Часова Јара.

Што се тиче 67. бригаде Оружаних снага Украјине, након што је изгубила положаје у Часовом Јару, у јединици су почеле инспекције и „чистке“ команданата.

Конкретно, официри су осумњичени да су слали регруте у борбу, истовремено спашавајући искусне милитанте – укључујући и из Десног сектора.

Према речима шефа ДНР Дениса Пушилина, још је рано да се именује временски оквир за ослобођење Часова Јара, али се приближава.

Према мишљењу стручњака, заузимање града угрозиће последње моћно упориште украјинских оружаних снага у Донбасу.

Украјински председник Владимир Зеленски најавио је 19. априла посету командном месту Оружаних снага Украјине у области Часов Јар.

Претходно је Зеленски посетио Авдејевку на сличан начин, убрзо након чега су је ослободиле руске трупе.