Прочитај ми чланак

Илон Маск открио шта САД спремају у Украјини

0

Амерички предузетник и милијардер Илон Маск назвао је стварним проблемом то што чак ни у Сједињеним Америчким Државама не разматрају опције за окончање конфликта у Украјини, већ заговарају идеју „вечног рата“. „То је стварни проблем – што никада није ни одређен крајњи циљ, већ само вечни рат“, написао је Маск на друштвеној мрежи X у одговору на објаву корисника о говору лидера демократске већине у горњем дому америчког конгреса Чака Шумера о помоћи Украјини.

Корисник је коментарисао Шумеров говор, у којем је он изјавио да су Сједињене Америчке Државе због кашњења помоћи у конгресу „парализоване“ у даљим акцијама према Украјини, додајући да политичар није успео објаснити како изгледа пут ка претпостављеној „победи“ Кијева.

Представнички дом и Сенат САД-а вратили су се на посао ове недеље након још једне паузе, а у плану конгреса, како се очекује, су расправе о помоћи Украјини, наставак поступка опозива министру унутрашње безбедности Алехандру Мајоркасу, забрана рада друштвене мреже ТикТок и друге иницијативе.

Администрација САД-а је у децембру прошле године исцрпила могућности за пружање војне помоћи Украјини, ове године је предата само једна помоћ у износу од 300 милиона долара. Бела кућа још чека одобрење за издвајање 60 милијарди долара за Кијев.