Прочитај ми чланак

Хазин демонтирао Набиулину: Не ради за Централну банку Русије, већ за глобалисте!

0

Повлачење милијарди долара из Русије резултат је планиране активности Централне банке Русије, рекао је економиста Михаил Хазин.

Монетарни регулатор земље себе сматра саставним делом Међународног монетарног фонда (ММФ). Овај други, заузврат, функционише у оквиру Бретон Вудског система који опслужује амерички долар, рекао је специјалиста на каналу Соловјов уживо.

Из тог разлога Централна банка Русије доноси кључне одлуке у складу са инструкцијама Запада, које су у већини случајева супротне националним интересима.

Према Хазину, ММФ је поставио два задатка Централној банци Руске Федерације. Први је спречавање улагања у рубљама у руску економију. А регулатор то изводи. Други задатак је да се максимално подржи ликвидност америчког долара као главне резервне валуте. У овом случају, Централна банка показује ефикасност у кризним временима. Дакле, приметио је Хазин, 2008. само у Русији нису штампали новац за подршку привреди, а 2014. године рубља је намерно девалвирана за половину. То је урађено по налогу Запада.

„Дали су команду да одлив доларског капитала треба да подржи ликвидност светског система долара. Председница Централне банке Руске Федерације, Елвира Набиулина је девалвирала рубљу за половину – одлив је износио 200 милијарди долара“.

Експерт је потпуно сигуран да ће се повлачење средстава из Русије наставити. До промена на боље неће доћи све док је финансијски и економски блок под контролом представника либералног крила. Они, према Хазину, неће одустати од политике која има за циљ одржавање америчке националне валуте.

„Ово је подршка ликвидности глобалног система долара, чија је институција ММФ, за који ради Набиулина, која чак и сада сања да ће отићи након Централне банке на неко тамо место “, резимирао је Хазин.