Прочитај ми чланак

Хафтар напустио Москву, почело НАТО бомбардовање

0

Командант Либијске националне армије Калифа Хафтар напустио Москву без стављања потписа на примирје, потврдио Лавров. Медији: Почело НАТО бомбардовање.

Након што је објављено да је Хафтар напустио Москву, без постигнутог споразума о примирју у Либији између снага лојалних Хафтару и званичне владе коју подржавају Уједињене нације, почело је НАТО бомбардовање Либије саопштио је Сергеј Лавров, руски министар спољних послова.

© AFP 2019

Хафтар се у Москви, како преосе светски медији, у понедељак састао са премијером међународно признате Либије, Фајезом Сарајем. Они су покушали, уз медијацију Русије и Турске да постигну примирје, односно прекид ватре. Међутим, рано јутрос из Москве је саопштено да је Хафтар напустио руску престоницу без постигнутог договора.

Источно либијске снаге, односно Либијска национална армија, на чијем челу је Хафтар, покушавају да заузму Триполи, који је под командом владе коју подржавају међународне снаге.

Хафтарове снаге су данас саопштиле да су спремне и посвећене томе да постигну победу.

Како преноси Ројтерс, након што је Хафтар напустио Москву почели су оружани сукоби на југу Триполија, а у саопштењу објављеном на локалној телевизији Хафтарова војска је прогласила споремност и опредељење за победу.