Прочитај ми чланак

Глумица умрла уз помоћ асистираног самоубиства због нуспојава после вакцинације

0

Словачка глумица умрла је овог месеца уз помоћ асистираног самоубиства у Лиесталу, у Швајцарској, након разорних здравствених последица после вакцинације против КОВИД-а.

Катарина Павелек, која је била позната по свом раду на Fox Sports Live, као и по улогама у The Mindy Project (2012) и Marry Me (2014), примила је Ковид бустер пре отприлике годину дана, али је доживела значајне здравствене проблеме убрзо након што је примила експерименталну ињекцију.


Убрзо након ињекције, 41-годишњој Катарини је дијагностикован мијалгични енцефаломијелитис/синдром хроничног умора (МЕ/ЦФС), сложена неизлечива неуролошка болест која утиче на свакодневни живот.

„Повремено, ово стање може ограничити кретање људи тако да морају бити везани за болесничку постељу. МЕ/ЦФС се може погоршати ако се особе са овом болешћу превише крећу. Такође се сумњало да модел има респираторни АЛС, неуродегенеративни поремећај који слаби мишиће укључене у дисање и гутање“, објавио је Евие Магазин.

Павелек је 1. јуна на Инстаграму објавила узнемирујуће саопштење: одлучила је да оконча сопствени живот јер више није могла да поднесе живот са својом болешћу изазваном вакцином.

„Поздрав људи, у последњих 10 дана поново сам се тешко разболела, стално сам у кући и не могу много да урадим. Моје тело је преслабо да се бори против ове болести и немам више снаге па сам донела одлуку да завршим живот у удружењу Пегасос у Швајцарској. Дијагностикована ми је хронична неуролошка болест која нема лека“, написала је Павелек.

„МЕ/ЦФС узрокован бустером уз сумњу на респираторни АЛС. Ова болест ме је учинила инвалидом, неспособним да радим или да водим друштвени живот и да не могу да уживам у животу. Дисање ми је постајало све теже и болније, а функција плућа ми је опала. Хвала вам на вашем пријатељству и подршци током прошле године“, додала је она.

Павелек је навела да је бустер против КОВИД-а катализатор њеног погоршања здравља.

„Бустер који сам добила пре више од годину дана потпуно је уништио моје здравље, тело и живот. Не постоји други начин да окончам своју патњу осим одлуке коју сам донела“, закључила је она.

Павелекина трагична прича није једини случај где је КОВИД вакцина нанела штету.

Милиони људи искусили су низ нежељених реакција од експерименталних КОВИД мРНА производа, који су добро документовани у бази података ВАЕРС (Vaccine Adverse Event Reporting System) и бројним медицинским часописима.