Прочитај ми чланак

ГЕЈТС СВЕ ЛУЂИ: Ресторане и кафиће затворити на пола године, до 2022. биће драма

0

Суоснивач Мајкрософта такође је рекао да ће се он вакцинисати јавно, ако ће то учинити да људи имају више поверења у вакцину

Бил Гејтс је једна од највише „спорних“ личности током ове пандемије, мада је он демантовао и осудио све теорије завере које о њему круже.

Последњих девет месеци, колико се већи део света суочава с короном, чини се да је у јавности активнији него икад и има јасан став о многим „ковид-19 темама“, почев од образовања, преко вакцина, па до економије.

Упркос томе што је вакцина против вируса одобрена у неким земљама, укључујући САД, милијардер сматра да је свет далеко од повратка у нормалу. У интервјуу за ЦНН истакао је да САД тек након 2022. године могу да очекују повратак животу какав су знали пре кризе.

Суоснивач Мајкрософта такође је навео да ће наредних четири од шест месеци бити најгоре, када је реч о расту броја новооболелих и преминулих. Навео је да Институт за здравствену метрику и евалуацију предвиђа како ће у САД бити још 200.000 смртних исхода, повезаних с ковидом-19.

Та земља се и даље жустро бори с вирусом, те достиже рекордне цифре када је реч о новозараженима. Гејтс је кратко рекао: „Мислио сам да ће се САД боље носити с овом пандемијом“.

Објаснио је и да постоји ризик од враћања вируса, ако САД не помогну и другим земљама да се „реше те болести“. Он, Бил Клинтон, Џорџ Буш и Барак Обама јавно су рекли да ће се вакцинисати, како би другима улили поверење. Огроман број Американца је скептичан, рекли су да не желе да приме вакцину.

Гејтс је за ЦНН рекао и да би велика јавна окупљања требало забранити.

– Барови и ресторани у већем делу земље треба да остану затворени током овог таласа, па и у следећих четири до шест месеци, све док је ситуација горућа – навео је овај амерички бизнисмен. Додаје да је могућност заразе већа у угоститељским објектима него у школама.