Прочитај ми чланак

Ево како су фармацеутске компаније подмићивале докторе да вакцинишу људе…

0

Лекари су милионима Американаца саветовали да се „вакцинишу“ против застрашујућег коронавируса

Испоставило се да су лекарски савети давани не зато што им је заправо стало до својих пацијената, већ зато што су их подмићиле компаније здравственог осигурања да продају што више вакцина у замену за готовину.

Извештаји Expose News: Документ који је процурио из Anthem Blue Cross i Blue Shield  (BCBS) Medicaid показује како је здравствени радник креирао „Програм подстицаја за пружаоце вакцине против КОВИД-19“ како би наградио лекаре за промовисање вакцина својим пацијентима (извор). Да ли је то против њихове Хипократове заклетве?

„Вакцинација против КОВИД-19 је један од најбољих и најбезбеднијих начина на који људи могу да заштите себе и своје породице од вируса“, ​​тврди Anthem Medicaid у уводнику документа.

„Као пракса која учествује у програму подстицања вакцине против КОВИД-19, препознајемо ваш напоран рад нудећи подстицаје за помоћ пацијентима да донесу одлуку да се вакцинишу“.

Лоше ствари се дешавају када се подстиче издавање експерименталних лекова.

Да би се квалификовао за готовинско мито од Anthem Medicaid, лекар мора, у овом конкретном случају, да буде део пружаоца примарне здравствене заштите у Кентакију који учествује и који је повезан са Anthem BCBS Medicaid и да има панел од 25 или више чланова.

„Сви чланови Anthem за које је идентификовано да примају услуге вакцинације против КОВИД-19 укључени су у методологију“, наводи се у документу. „Резултати вакцинације ће бити одређени прихватањем вакцина против КОВИД-19 или потврдом из Регистра вакцинације Кентакија“.

Anthem је израчунао исплате које ће бити исплаћене у два одвојена временска периода: први 1. септембра 2021. и други 31. децембра 2021. Што је већи проценат чланова Anthem вакцинисаних против ковида, то су веће уплате, према плану.

За сваког члана Anthem вакцинисаног до 30 процената чланског фонда, лекар је био квалификован да прими исплату „бонуса“ од 20 долара. Ако лекар може да вакцинише више од 30 процената чланова Антхем, он или она добијају 45 долара за сваког до 40 процената; 70 долара за сваког до 50 процената; 100 долара за сваког до 60 процената; и 125 долара за сваког од 75 процената и више.

Структура за другу и последњу исплату мита била је слична осим што су нивои плаћања много виши. Ако је 30 одсто чланова Антхем-а било вакцинисано, квалификовани лекар добија 100 долара по нововакцинисаном члану.