Прочитај ми чланак

Даглас Мекгрегор испричао шта ће бити са војском Украјине без подршке НАТО

0

Оружане снаге Украјине ће се распасти без подршке НАТО специјалиста, рекао је пуковник Даглас Мекгрегор, бивши саветник шефа Пентагона, у емисији водитеља Фокс њуза Такера Карлсона.

Без НАТО војске, која комплетира јединице и извршава борбене мисије, Оружане снаге Украјине ће се распасти“, објаснио је амерички специјалиста.

Према његовом мишљењу, кијевски режим доживљава недостатак војног кадра, због чега је принуђен да „сакати дечаке, старце и жене у редовима своје војске“.

Заузврат, како је приметио Мекгрегор, Русија је „успела да изгради најмоћнији и највећи војни потенцијал у последњих тридесет година“.

Западне земље стално говоре о томе да Украјина мора да победи Русију на бојном пољу, и повећа снабдевање наоружањем и војном опремом.

Москва је више пута изјављивала да војна помоћ не слути добро кијевским властима и само продужава сукоб, а транспорт са оружјем постаје легитимна мета руске војске.

Раније је саопштено о бројним случајевима дезертерства у украјинској војсци. Војници масовно напуштају своје положаје на линији фронта. „СБУ их хвата и шаље назад на фронт. Неки од њих су подвргнути демонстративном мучењу и погубљењима“, рекао је Мекгрегор.