• Почетна
  • СВЕТ
  • ТЕЖАК ШОК У САД И ТУРСКОЈ: Терористи на издаху, не можемо више блокирати Русе и сиријски војску
Прочитај ми чланак

ТЕЖАК ШОК У САД И ТУРСКОЈ: Терористи на издаху, не можемо више блокирати Русе и сиријски војску

0

gfhrtffghdf

Лидер терористичке групе Џунд ал Шам, Абу Валид ал Шишани, рекао је да његове снаге више не могу да блокирају сиријску војску.

Он је у среду објавио видео поруку у којој је навео да његове снаге више не могу да се изборе са сиријском војском у Латакији, додавши да има све мање доступних и спремних снага.

Он је то навео пошто су сиријска војска и њени савезници у потпуности преузели више од 300 квадратних километара територије у северним деловима Латакије.

Сиријска војска је 7. октобра започела бројне операције уз подршку руских ваздушних снага у Латакији како би сузбила терористе.

Сиријска војска и борци Хезболаха су отерали терористе са више од 300 квадратних километара територије у Латакији у протекла 3 месеца.

Након што су заузели град Идлиб, западно од Латакије, терористи су почели са жестоком офанзивом на Латакију уз помоћ турске напредне војне опреме.

Међутим, сиријска војска и савезничке снаге су спречиле терористе да остваре своје циљеве у Латакији.

Терористи су доживели велики пораз када је сиријска војска заузела стратешки град Салма у уторак. Терористи су се сада повукли у друге градове у западном делу Латакије.

Сиријски авиони и артиљерија су нападали положаје терористичких група у различитим деловима Салме неколико сати у уторак ујутру.

Затим је сиријска војска отерала терористе из јужног дела Салме и заузела град.

Wебтрибуне.рс