• Почетна
  • СВЕТ
  • Сергеј Лавров: Запад заборавио на истрагу о паду малезијског авиона
Прочитај ми чланак

Сергеј Лавров: Запад заборавио на истрагу о паду малезијског авиона

0

sergej lavrov g2

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров истакао је да су западне земље изгубиле интересовање за истрагу о обарању авиона изнад Украјине.

Свих 298 путника и чланова посаде малезијског авиона који је летео из Амстердама у Куала Лумпур је погинуло, а и даље се не зна ко је одговоран за то.

„После снажних и скоро хистеричних оптужби на рачун Русије и проруских снага у Украјини, изгледа да сви ћуте. Ми смо, практично, једина земља која покушава да задржи пажњу на овом важном питању“, рекао је Лавров.

Он је истакао да ће Русија наставити да трага за истином, не само у овом случају, него и у другим, као што су случај снајпериста, трагедија 2. маја у Одеси и слични догађаји у Маријупољу, преноси Итар-Тас.

„Русија неће дозволити да такви злочини буду умањени и инсистираће на томе да они који су одговорни за њих буду изведени пред лице правде“, додао је министар Лавров.

Иако је било најављено, међународна истрага о обарању авиона није донела значајније резултате, а највећи утисак је константно међусобно оптуживање Русије и западних земаља.

(Танјуг)