Прочитај ми чланак

Северна Кореја: Овако ћемо да срушимо Америку!

0

Северна Кореја, која прети да ће извести трећу нуклеарну пробу, сада је поставила и видео клип на Јутјубу у коме је приказан град који личи на Њујорк захваћен пожарима и у рушевинама после очигледног напада ракетама.

Анимација је постављена у суботу од стране званичног сајта Севера, Уриминзокири, који дистрибуира вести и пропаганду од стране државних медија.

Снимак представља сан младића који себе види у севернокорејском шатлу лансираном у орбиту истом ракетом коју је Пјонгјанг успешно лансирао у децембру.

Док шатл кружи око Земље прати га мелодија „Ми смо свет“, а испод се виде земље међу којима је и поново уједињена Кореја.

Поглед се затим усмерава на град огрнут у америчку заставу, који је под нападом ракета и чије су грађевине, укључујући ону која личи на Емпајер стејт билдинг, или у ватри или у рушевинама.

„Негде у Сједињеним Државама дижу се црни облаци дима“, иде наслов преко екрана.
„Изгледа да је гнездо зла и покварености у пламену од ватре коју су сами потпалили“, додаје се у снимку.

Снимак се завршава младићевим закључком да ће му се сан „сигурно испунити“.

 

 

„И поред свих покушаја империјалиста да нас изолују и сломе… никада нико неће бити у стању да заустави народ у маршу до коначне победе“, каже се у анимацији.

Од усвајања проширења санкција у Савету безбедности УН, пре две недеље, Пјонгјанг свакодневно испаљује салве претњи уперених према Јужној Кореји и Сједињеним Државама.

Тако је јуче Северна Кореја појачала своју ратоборну реторику претећи да ће отићи даље од обећане треће нуклеарне пробе у одговору на оно што верује да су „непријатељске“ санкције УН.

(Ало)