• Почетна
  • СРБИЈА
  • Добро јутро, Београде 08.09.2012. Промоција кадета Војне академије мења трасе линија јавног превоза
Прочитај ми чланак

Добро јутро, Београде 08.09.2012. Промоција кадета Војне академије мења трасе линија јавног превоза

0

Промоција кадета Војне академије мења трасе линија јавног превоза
У Београду ће сутра од 17.30 до 19.30 сати бити одржана манифестација „Промоција кадета Војне академије” због чега ће за саобраћај бити затворене следеће саобраћајнице: Трг Николе Пашића, Таковска (од Косовске до Булевара краља Александра), Булевар краља Александра (од Ресавске до Кнеза Милоша), Кнеза Милоша (од Краља Милана до Булева краља Александра), Дечанска (од Теразијског тунела до Трга Николе Пашића) и Влајковићевa (од Трга Николе Пашића до  Косовске).

Како је најављено из Секретаријата за саобраћај, од 16.30 до 19.30 часова доћи ће до следећих измена у трасама линија јавног градског превоза: аутобуска линија 23  у оба смера саобраћаће Таковском, 27. марта,  Старине Новака, Београдском, преко Славије, Немањином, Кнеза Милоша и даље редовном трасом. Аутобуска линија 24 у оба смера имаће трасу: Трг републике – Краља Милана – Славија – Макензијева и даље редовном трасом. Аутобуска линија 26 у оба смера саобраћаће на следећи начин: Трг републике – Македонска – Светогорска – Мајора Илића – 27. марта – Краљице Марије – Рузвелтова – Булевар краља Александра и даље редовном трасом. Аутобуска линија 27 у оба смера: Трг републике – Булевар деспота Стефана – Џорџа Вашингтона – 27. марта (Мајора Илића – Светогорска – Македонска у смеру ка центру) – Краљице Марије – Рузвелтова и даље редовном трасом. Аутобуске линије 37 и 44, такође у оба смера: Трг републике – Краља Милана – Славија – Немањина – Кнеза Милоша и даље редовном трасом. Аутобуска линија 58, у оба смера: Булевар деспота Стефана – Браће Југовића – Француска (у смеру ка Панчевачком мосту пролази кроз терминус Трг републике и има станицу у терминусу заједно са линијама 35 и 32Е) – Трг републике – Краља Милана – Славија – Немањина – Кнеза Милоша и даље редовном трасом.

Трамвајска линија 6 ће уместо до Ташмајдана саобраћати Београдском до Трга Славија. Трамвајска линија 7 ће, уместо Ресавском, у оба смера, саобраћати Београдском.

Тролејбуске линије 40 и 41 ће у суботу за време одржавања манифестације бити укинуте.
На релацији Студентски трг – Бањица 2  биће успостављена аутобуска линија 41А, која ће се у оба смера кретати на следећи начин: Студентски трг – Васина – Трг републике – Краља Милана – Славија – Немањина – Кнеза Милоша – Булевар кнеза Александра Карађорђевића – Црнотравска – Паунова – Бањица 2.

На измењеним деловима траса возила ће користити сва постојећа стајалишта линија јавног градског превоза. Након завршетка манифестације све линије се враћају на редовне трасе.

 

Продужен привремени режим рада трамвајских линија 7, 9 и 13
На деоници између Улице Јурија Гагарина и Булевара Милутина Миланковића и даље важи привремени режим рада трамваја на линијама 7, 9 и 13. Привремени режим ће важити до 15. октобра.

Како наводе у Секретаријату за саобраћај, ова измена је уведена због постављања вијадукта преко Улице антифашистичке борбе.

 

Град Београд одавно је препознао туризам као једну од привредних делатности која може да допринесе укупном развоју престонице.
Отуда се посредством Секретаријата за привреду претходне четири године финансирају разни пројекти за развој туризма и туристичке понуде, а ове године се први пут додељују субвенције за развој сеоског туризма на јавном конкурсу који је отворен до 1. октобра. На реализацији читавог пројекта заједно раде Секретаријат за привреду и Туристичка организација Београда, речено је на данашњој конференцији у Старом двору.

 – Београд може да буде специфичан по томе што ће страним туристима понудити културу, историју и обичаје читавог нашег народа и омогућити им да се тако упознају и са остатком Србије. Отуда су субвенције обезбеђене за објекте и ресторане на територији Београда опремљене у етно-стилу. Укупан фонд за конкурс износи 2,5 милиона динара, а максималан износ по појединачној пријави је 310.000 динара. Ипак, основни циљ је да угоститељске објекте припремимо и упознамо са модалитетом како да конкуришу за средства из европских фондова јер је овај конкурс урађен по европским стандардима – рекао је Александар Милошевић, градски секретар за привреду.

 Реализација овог пројекта свакако ће допринети укупној угоститељско-смештајној понуди Београда, посебно у сегменту етно-туризма, казао је директор Туристичке организације Београда Дејан Веселинов. Пољопривредно обрадиво земљиште чини више од 67 одсто укупне територије главног града, а регистровано је и око 60.000 земљорадничких газдинстава, што све омогућава да се бројни домаћи производи пласирају у етно-домаћинствима.

 – Етно-туризам једнако је привлачан и за Београђане и за стране госте: за прве, како би недалеко од свог дома провели викенд или слободно време у објекту који, осим доброг расположења, има и едукативни карактер, а за друге како би се, поред осталих садржаја које Београд нуди, упознали и с нашим обичајима и гастрономским специјалитетима. То би могло да буде и „капија” за друге дестинације у Србији, посебно за етно-села и етно-паркове, која би странци можда пожелели такође да посете након Београда – казао је Веселинов, наглашавајући да ће ТОБ по завршетку конкурса промовисати објекте на свом сајту и у брошурама.

 Сви детаљи конкурса и конкурсна документација могу се наћи на званичном сајту града Београда www.beograd.rs или преузети у Секретаријату за привреду (Краљице Марије 1/17, канцеларија 8).

 

Затварање „Тобогана” у Радничкој
Надвожњак у Радничкој улици затвара се за саобраћај до понедељка у 4 сата, због изградње саобраћајница у оквиру петље „Радничка”, услед чега ће доћи до измена у саобраћају, најављено је из Секретаријата за саобраћај.

 Због затварања надвожњака („Тобоган”) возила која се крећу из смера центра града ка Бановом брду и Обреновцу, преусмеравају се у подвожњак у зони хале XIV Београдског сајма, а код „Југопетрола” се враћају у саобраћајне траке намењене овом смеру кретања. За саобраћај се затвара део Радничке улице, у смеру од Бановог брда (Обреновца) ка центру града (Београдском сајму) и то у делу од Паштровићеве до подвожњака у Радничкој улици. Возила која долазе из смера Обреновца крећу се Радничком до раскрснице са Паштровићевом, преусмеравају се у Паштровићеву до саобраћајне петље код Хиподрома, где ће моћи лево да скрену према Београдском сајму или десно према Милошевом конаку, према Улици Теодора Драјзера, Раковичком путу и Булевару војводе Путника.

 Возила која се крећу из смера Бановог брда према Београдском сајму и центру града преусмеравају се из Високе у Паштровићеву према саобраћајној петљи код Хиподрома. Паштровићева улица у наведеним периодима једносмерна је у смеру од Радничке ка саобраћајној петљи „Хиподром”. Возила која се крећу из Кировљеве улице ка Београдском сајму и центру града преусмеравају се из Високе у Паштровићеву према саобраћајној петљи „Хиподром”.

 Возила која се крећу из Пожешке улице ка Београдском сајму и центру града преусмеравају се право ка Паштровићевој улици до саобраћајне петље „Хиподром”, где ће моћи лево да скрену према Мосту на Ади и Београдском сајму или десно према Милошевом конаку, према Улици Теодора Драјзера, Раковичком путу и Булевару војводе Путника.

 Возила јавног градског превоза у поменутом периоду кретаће се на следећи начин: возила са линија 23, 37, 51, 52, 53, 58, 88, минибус линија Е2, Е5 и ноћних линија 37, 51 и 56, у смеру ка центру града, од раскрснице Пожешке и Кировљеве кретаће се Пожешком преко петље „Хиподром” и Булеваром војводе Мишића до редовне трасе. На измењеном делу трасе користе се постојећа стајалишта.

 Возила са линија 56, 89, 91, 92, 511, 551 и 552 од раскрснице Паштровићеве и Радничке улице преусмеравају се у Паштровићеву улицу до петље „Хиподром” и Булевара војводе Мишића до редовне трасе у Радничкој улици. У смеру ка Бановом брду поменуте линије ће саобраћати редовним трасама.

 У смеру ка центру града биће привремено укинута следећа аутобуска стајалишта: „Биоскоп Шумадија”, „Фабрика шећера”, „Југопетрол” и „Господарска механа”.

 Возила са линије 87 од раскрснице Зрмањске и Кировљеве крећу се улицама Зрмањском, Пожешком, Ђорђа Огњановића и Лазаревачким друмом до Чукаричке падине.

 

Радови на асфалтирању затварају део Улице господара Вучића
Због асфалтирања коловоза, које изводи ЈКП „Београд-пут”, у недељу, 9. септембра, у Улици господара Вучића, на деоници од Улице Војислава Илића до Булевара краља Александра, саобраћај ће у оба смера бити затворен.

 Будући да се наведена деоница налази на траси кретања теретног транзитног саобраћаја кроз Београд, за време трајања радова биће постављена привремена саобраћајна сигнализација за вођење теретног транзитног саобраћаја алтернативном трасом: Булевар краља Александра – Устаничка – Војислава Илића.

 Радови ће утицати на измену режима рада аутобуских линија 46 и 55, које ће се у оба смера кретати делимично измењеним трасама. У смеру ка Аутокоманди возила ће саобраћати следећим улицама: Булевар краља Александра, Станислава Сремчевића, Војислава Илића, Господара Вучића и даље редовном трасом. У смеру ка Цветковој пијаци од Улице господара Вучића кретаће се улицама: Војислава Илића, Устаничка, Булевар краља Александра.

 За време радова возила јавног првоза користиће постојећа стајалишта на траси.

 

Данас акција сузбијања комараца
 Секретаријат за заштиту животне средине организује сутра акцију сузбијања комараца из ваздуха. Авионски третман одраслих форми комараца обавиће се од 17.20 до 19.15 часова.

 Акцијом ће бити обухваћено приобаље Саве и Дунава, као и ободни делови града, саопштено је из Секретаријата за заштиту животне средине.

 

„Београдске електране” домаћин учесницима европског енергетског пројекта BECA
Учесници пројекта који суфинансира Европска комисија за смањење емисије штетних гасова значајном редукцијом потрошње енергије у условима градског становања (BECA) посетили су данас топлану „Нови Београд”. Домаћин данашњег скупа генерални директор Зоран Предић приказао је експертима овог пројекта, који су дошли из осам европских земаља, модернизована и новоизграђена постројења у топлани „Нови Београд”, као и систем њиховог функционисања према енергетски ефикасним принципима.

 Пројекат се у Београду реализује на Карабурми, у згради са 44 стамбене јединице и заједничком индивидуалном котларницом. Поред реконструкције котларнице, уграђени су централни мерачи топлоте (калориметри), као гориво се уместо угља користи биомаса (брикети), а инсталиране су и циркулационе пумпе нове генерације са променљивим бројем обртаја. У станове су уграђени термостатски вентили и постављени делитељи топлоте на свако грејно тело. Све то ће омогућити станарима да за релативно кратко време дођу до инфомације о потрошњи, а тиме и до сопствених трошкова. Информације о потрошњи топлотне енергије станарима ће бити доступне на сајту посебно развијеном у складу са захтевима пројекта, а који ће моћи да се користи и за потребе осталих становника Србије.

 BECA је трогодишњи пројекат са циљем да помогне Европи да задовољи стандарде емисије штетних гасова значајним смањењем потрошње енергије у условима градског становања. Пројекат ће развити, испоручити и водити напредне сервисе на бази информационих технологија, који за циљ имају подизање свести код грађана и сервисе за управљање ресурсима.

 

Радови на водоводној мрежи на Новом Београду
Потрошачи у насељу Старо сајмиште у уторак, 11. септембра, биће без воде од 8 до 17 сати због радова на водоводној мрежи на општини Нови Београд, најављено је из ЈКП „Београдски водовод и канализација”.

 Због радова на водоводној мрежи на тој општини у среду, 12. септембра, од 8.30 до 14.30 сати без воде ће остати потрошачи у Зеленгорској улици.

 За најнужније потребе обезбеђене су аутоцистерне с водом за пиће.

 Све додатне информације могу се добити у Контакт центру ЈКП „Београдски водовод и канализација” на телефон 3606-606, као и на адреси www.bvk.rs .

 

Планирана искључења струје

Информације о планираним искључењима струје можете прочитати на сајту www.edb.rs/planirana_iskljucenja.htm

Електродистрибуције Београд.

Тел. број Информативног центра ЕДБ-а је 340-5555.

 

 

Бео-ком сервис – комунални водич

 

Грађани Београда имају право на квалитетне комуналне услуге!

Ми смо надлежни!

 

Град Београд – Градска управа

Служба за комуникације и координацију односа са грађанима

Бео-ком сервис

 

Ово је Интернет издање „Комуналног водича Града Београда“. На наредних 40 страна имате све о комуналном систему Београда, а овде је преглед најважнијих контакт телефона за 20 врста комуналних услуга:

 

ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА

– ЈКП „Београдски водовод и канализација“, 3606-606

ГРЕЈАЊЕ И ТОПЛА ВОДА

– ЈКП „Београдске електране“, 2093-011, 2093-100

ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА

– ЕПС – ЈП „Електродистрибуција Београд“, 340-5555

– ЕПС – ЈП „Електродистрибуција Београд“, 340-5555

– ЈКП „Јавно осветљење“, 3020-100, 3020-195

ТЕЛЕКОМ УСЛУГЕ

– Телеком Србија, 977, 9813

ГАСОВОД

– ЈП „Србијагас“, 2604-130, 7129-237

ЈАВНИ ГРАДСКИ ПРЕВОЗ

– Дирекција за јавни превоз, 3309-153

– ГСП „Београд“, 3664-040

– СП „Ласта“, 0800-334-334

– ЈП „Железнице Србије“ – Беовоз, 3370-031, -035

ПАРКИРАЊЕ

– ЈКП „Паркинг сервис“, 3035-400

– Управа Саобраћајне полиције, 3470-200

ОДРЖАВАЊЕ УЛИЦА И ПУТЕВА

– Дирекција за путеве, 3222-993

– ЈКП „Београд пут“, 3818-101

– ЈП „Путеви Србије“, 3040-700

ЗАУЗЕЋЕ ЈАВНИХ ПОВРШИНА

– Секретаријат за саобраћај, 330-9599

– Дирекција за путеве, 3222-993

РЕГУЛИСАЊЕ И БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

– Секретаријат за саобраћај, 330-9599

ЧИСТОЋА

– ЈКП „Градска чистоћа“, 3294-901

ЗЕЛЕНИЛО

– ЈКП „Зеленило Београд“, 2630-506

ЖИВОТНА СРЕДИНА

– Секретаријат за заштиту животне средине, 3226-106

– Градски завод за јавно здравље, 3237-351

– Служба комуналне зоохигијене, 329-3099

СТАМБЕНЕ УСЛУГЕ

– ЈП „Градско стамбено“, 3950-300, 3950-301

ДИМНИЧАРСКЕ УСЛУГЕ

– „Димничар“ АД, 2646-355

ИМОВИНСКО-ПРАВНИ ПОСЛОВИ

– Секретаријат за имовинско-правне послове и грађевинску инспекцију, 3228-740

– Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, 244-9494

УРБАНИЗАМ И ГРАЂЕВИНСКИ ПОСЛОВИ

– Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове, 3229-000

– Урбанистички завод Београда, 3331-500

ПИЈАЧНЕ УСЛУГЕ

– ЈКП „Градске пијаце“, 3806-450

ПОГРЕБНЕ УСЛУГЕ

– ЈКП „Погребне услуге“, 2071-333

НАПЛАТА КОМУНАЛНИХ УСЛУГА

– ЈКП „Инфостан“, 3954-403

ИНСПЕКЦИЈE

– Дежурна градска инспекција, 3227-000, 330-9760

– градска Грађевинска инспекција, 3220-441

 

Уколико са горе поменутим службама и предузећима не успете да решите своје комуналне проблеме, позовите нас:

 

Београдски комунални сервис

Тиршова 1, централа 3605-600

Бесплатни позиви 0800-110-011 (радним даном, 07.00-22.00)

факс 3605-811

e-mail: [email protected]

 

(Бео.инфо)