• Почетна
  • СРБИЈА
  • Гуча поручује Сурдулици: Не пристајемо на уцене трубача са југа, нека праве свој фестивал!
Прочитај ми чланак

Гуча поручује Сурдулици: Не пристајемо на уцене трубача са југа, нека праве свој фестивал!

0

„Нису сви оркестри са југа незадовољни, већ само неколико трубача, који нису добили награде. Лупетају глупости и прете у празно,али нећемо пристати на њихове уцене“, тврди Адам Тадић, организатор Сабора трубача у Гучи.
 

Директор Центра за културу у Гучи Адам Тадић одбацио је оптужбе трубача из Сурдулице, Владичиног Хана и Грделице који желе да покрену нови фестивал трубе незадовољни због лошег односа организатора према оркестрима са југа Србије.

Тадић је ове оптужбе назвао бесмисленим и навео да није тачно да су се побунили оркестри из овог дела земље, већ да је у питању неколико незадовољних трубача који нису добили награде, а који се могу “набројати на прсте једне руке”.

–  Нису сви оркестри незадовољни, већ неколико трубача. Лупетају глупости и прете у празно, јер нису задовољни зато што нису добили награде. Па не могу они уценама да дођу до онога што желе.

Не занимају нас такве провокације, и нећемо да пристанемо на њихове захтеве. Верујемо нашем жирију који је поштено обавио посао, јер га чине највећи познаваоци трубе у Србији. Они нас једноставно не занимају – категоричан је Тадић.

Он истиче да је за 10. октобар заказан састанак челних људи фестивала на коме ће се причати о текућим проблемима и разјаснити све недоумице око организовања следећег Сабора у Гучи.

– Том састанку ће присуствовати најбитнији људи који чине фестивал. Доћи ће представници свих округа који кандидују оркестре, као и целокупно овдашње руководство, на челу са председником општине Лучани. О свему ће се разговарати, и сви проблеми решити. Међутим, ми на уцене, понављам, нећемо пристати – каже Тадић.

Подсетимо, представници 14 оркестара из Сурдулице, Владичиног Хана и Грделице одлучили су на састанку у Сурдулици да раскину све односе са Сабором трубача у Гучи и да следећег лета покрену нови фестивал, на коме ће учествовати трубачки оркестри балканских земаља.

Они су на састанку у Сурдулици, након доношења одлуке изјавили да не могу више толерисати “крајње неодговоран и непрофесионалан рад организатора Драгачевског сабора трубача према трубачима са југа Србије”.

 

(Телеграф.рс)