Прочитај ми чланак

Наставља се терор СНС: И васпитачи у Лучанима и Гучи морали на Вучићев митинг

0

Радници предшколске установе 'Наша радост' у Лучанима и Гучи тврде да су месецима изложени притисцима и мобингу од стране директорке Гордане Милчевић и да је постало неподношљиво радити у овој установи.

Директорка је од њих захтевала да одлазе на митинге СНС, а спискови су објављивани у вибер групи установе.

“Прво смо добили списак од директорке ко треба да иде у Краљево на отварање стадиона. Након тога се ишло у Београд, па прошле седмице опет у Краљево. Обавезу да иду на митинге СНС у почетку су имале све васпитачице да би на крају ишле само оне које су примљене на одређено.

Васпитачицама које су одбиле да иду, директорка је поручила да је о томе упозната виша инстанца. Ово никада није било. Уместо да дођемо растерећени на посао, да се посветимо деци ми смо изложени притисцима и уценама, плачемо на послу”, причају раднице установе.

Васпитачице су биле у шоку када је директорка од радница тражила да за дан установе, 1.април, дају по 1.000 динара за кетеринг јер наводно установа нема новца.

“Добили смо поруку од директорке да установа нема довољно новца да се за дан установе спреми храна и да сви радници треба да дају по 1.000 динара, да ћемо добити признанице. То је први пут случај да нам се тражи новац за тај дан”, разочаране су раднице и наводе да је посебан проблем вртића то што су групе са децом прекобројне.

“ Имамо скоро па дупло веће групе него што је законски прописано. Тако имамо по 24. деце у јасленим групама, а законски је предвиђено да буде по 12. деце. Радимо са децом, одговоран је посао и желимо да сачувамо ту децу. Нас нико не штити. Коме да се обратимо? Нажалост, до председника општине Миливоја Доловића нисмо успели да дођемо. Немамо разумевање са његове стране. Ми смо у великом страху, са страхом долазимо на посао шта ће бити следеће. Васпитачи одлазе на боловање. Стварно је неподношљиво, нема разумевања, договора”, кажу раднице.

Директорка Предшколске установе ‘Наша радост’ Гордана Милчевић није одговорила на наша питања, док је председница синдиката наводно на боловању и јавиће се чим оздрави.

“Не није на боловању, ту је, ради и десна је рука директорке. Већина радника управо због тога напушта синдикат и ускоро ћемо имати нови који ће бринути о радницима, деци, самој установи. Морамо бити сложне”, поручују раднице.

Гордана Милчевић је по речима и признању самих напредњака доведена из ивањичке општине по политичкој линији, јер , наводно, руководство те локалне самоуправе није дозвољавало да установу води неко ко у њој ради. Иначе из Ивањице је дошао и директор Туристичке организације Драгачево, Били Вуловић.