Прочитај ми чланак

Звезди прети избацивање из Европе и забрана куповине?!

0

Црвена звезда би могла да упадне у велики проблем због лошег пословања. Наиме, италијански медији пишу да црвено-бели још увек нису платили Лећеу ни цент од 1.000.000 евра колико је износило обештећење прошле зиме.

Из тог разлога, председник италијанског клуба Саверио Дамијани се обратио трибуналу ФИФА који је наложио Звезди да исплати поменуту суму новца у што краћем року.

– Фалкао је један од компликованијих случајева са којима смо се суочили прошле сезоне. Понудили смо му нови уговор са повећањем плате али је он одбио јер је имао другачије амбиције. Отишао је у Црвену звезду која се приликом трансфера обавезала на одређене финансијске кораке. Ти кораци су значили да је Звезда до сада требало да нам уплати 1.000.000 евра. По 500.000 евра у јануару и јуну. А до сада није уплатила ни евро. И онда је Фалко тражио од нас да ми одустанемо од тх финансијких потраживања. Ту је настао конфликт. Не треба бити баш посебно маштовит да схватите о чему се ради… – казао је Дамијани.

– ФИФА трибунал се огласио у вези Фалковог случаја. Првостепена пресуда је већ донета, а поред 1.000.000 евра које нам дугује, Звезда је обавезна да плати пенале и камате. Та пресуда је званичан акт и ако је Црвена звезда не буде поштовала, изгубиће лиценцу за такмичење у еврокуповима – открио је он.

Поред тога, Звезда би се могла суочити и са забраном регистрације нових играча у наредна два прелазна рока…