Прочитај ми чланак

Звезда на дербију без Ковачевића?

0

sp-kovacevic_620x0

Одмор  од безмало 48 сати добро је дошао фудбалерима Црвене звезде да „преброје“ ране са суботњег беспоштедног окршаја с Радничким.

Неки од стандардних првотимаца и даље осећају жестоке последице многобројних дуела с Нишлијама, па ће сасвим сигурно барем тројица пропустити утакмицу осмине финала Купа Србије против Радничког 1923 на „Маракани“ у среду. Најтежа ситуација је с Александром Ковачевићем, који по свему судећи неће моћи да игра ни у вечитом дербију, наредне суботе.

Бескомпромисни дефанзивни везиста је у понедељак, после терапије, видно храмајући отишао на преглед повређеног колена на ВМА, а из ординације је изашао – без осмеха.

– Налази нису добри, доктор препоручује две недеље мировања. Срећом, нису страдали предњи укрштени лигаменти, нити менискус, већ се ради о јачем истегнућу медијалног лигамента – каже Ковачевић.

С обзиром на то да је до дербија остало свега пет дана, шансе да се најстандарднији Звездин играч нађе у саставу против Партизана равне су пукој теорији.

– Разговараћу с клупским лекаром Попићем и видећемо какве су шансе да ипак заиграм. Покушаћу да наредних дана макар лагано трчим, па ако стање повређеног колена буде боље, да стегнем зубе и изађем на дерби – не жели да се преда Ковачевић.

У сличној ситуацији је Милош Нинковић, који је дефинитивно ван строја за Куп утакмицу у среду, док је велики знак питања изнад учешћа Абиоле Дауде, који се такође жалио на повреду. На „Маракани“ верују да ће до дербија обојица бити спремни.

Нинковић због велике посекотине на челу, коју су пластични хирурзи у болници у Нишу морали да зашију са чак 12 копчи, од суботе увече готово не устаје из кревета. Искусни везиста носи завој око главе, а на челу има и велики оток. Његово играње у утакмици с Партизаном се у делу јавности већ доводи у сумњу, али они који добро познају Милоша тврде да ни по коју цену неће пропустити свој дебитантски дерби.

Када се на све ове проблеме дода и да ће Мартиновић и Петковић тек бити прикључени раду с екипом после скоро двонедељне паузе, јасно је да ће Звезда на мегдан Крагујевчанима изаћи у значајно измењеном саставу у односу на претходне утакмице.

Треба очекивати да прилику од првог минута поново добије млади штопер Лазић, и то уместо Крнете, док ће повређене везисте заменити највероватније Гогић и Савићевић, мада је у конкуренцији и талентовани Јокић. Када је реч о избору нападача, ту стручни штаб има највише солуција. У случају Даудиног одсуства, на терен би могли Михајловић, Касалица, Оњило и Милуновић.

(Новости)