Прочитај ми чланак

Звезда кандидује партизановца за председника ФСС?!

0

miroslav-stevic(Вести, Спорт)

ФК Црвена звезда пронашла је свог кандидата који би требало да буде наследник Томислава Караџића на функцији председника Фубалског савеза Србије.

Да све буде занимљивије, у питању је бивши фудбалер Партизана Мирослав Стевић, који већ годинама живи у Немачкој, где је играо за неколико клубова, а једно време био је и спортски директор у Минхену 1860.

Наводно, прелиминарни разговори са Стевићем обављени су у среду у Дортмунду, а званичан договор очекује се током маја. Мишљење је да би Стевић могао да буде карика која уједињује „вечите ривале“, јер је предлог Звезде, иако је својевремено био играч „црно-белих“.

План и програм рада са Стевићем би припремили стручњаци, намера је да се у Извршни одбор и Одбор за хитна питања ставе људи од имена у фудбалу и бизнису, где би радили у заједничком интересу.

Циљ је да се обезбеде спонзори за домаће првенство и да сваки пласман буде награђен одређеном сумом новца, а размишља се и о проширењу лиге на 18 клубова. Такође, императив би био пласман на Европско првенство у Француској, после пропуштеног претходног ЕП, а, како ствари стоје, вероватно и наредног СП.

Мирослав Стевић је играчку каријеру почео у Братству из Братунца, дрес Партизана је носио од 1989. до 1990. године, потом је играо за Рад, Грасхоперс, Динамо Дрезден, Минхен 1860, Борусију из Дортмунда, Фенербахче, Бохум и Унтерхашинг.

Дрес репрезентације је носио шест пута, а функцију спортског директора обављао током 2009. године у Минхену 1860.