Прочитај ми чланак

Звезда губи и Дауду?

0

CRVENA ZVEZDA-VOJVODINA-KUP SRBIJE 2013-2014
Како сазнају „Новости“, менаџер нападача Црвене звезде Абиоле Дауде спреман је да преда захтев за раскид уговора због неисплаћених зарада.

Једини начин на који Београђани могу да задрже другог стрелца лиге јесте да у најкраћем року уплате Дауди 40.000 евра, пишу Новости.

Звезда може да избегне губитак играча на арбитражи и тако што ће прихватити понуду Генчлербирлигија, која износи 500.000 евра, пошто су Турци обавештени о читавој ситуацији.

“Ситуација је алармантна и не може да чека Управни одбор идуће. Зато сам о томе обавестио чланове Одбора за хитна питања и путем и-мејла сам им доставио предлог решења проблема. Уколико се Дауди дугује 90.000 евра, морамо што пре да пронађемо новац и исплатимо му бар 40.000. Тим износом избегли бисмо арбитражу јер његов агент не би имао основа да тражи раскид”, рекао је спортски директор црвено-белих Зоран Стојадиновић.

Стојадиновић упозорава да се мора реаговати муњевито.

“Решавање је хитно јер није више питање дана, већ сата када би тужба могла да стигне. А оног момента када захтев стигне на арбитражу – готово је. Тада ће све бити узалуд”.

Из Генчлера су били спремни да плате милион евра, али су онда обавестили Звезду како су упућени да Дауду могу добити бесплатно.

“Ипак, послали су написмено да не желе да буду некоректни и да нуде 500.000 евра. У разговору који сам затим имао с људима из Генчлера изразили су спремност да преговарају, да се чак нађемо на „пола пута“, на 700.000-800.000 евра. Послали су ми и позивно писмо и авионску карту да дођем на састанак”, каже Стојадиновић за Новости.

(Вечерње новости, фото: Старспорт)