Прочитај ми чланак

Звезда боља од Задра у пуном Пиониру

0

Кошаркаши Црвене звезде победили су вечерас у хали Пионир екипу Задра са 88:79 (21:22, 23:15, 18:21, 26:21) у утакмици 15. кола Јадранске лиге.

Изабраницима Владе Вукоичића то је била 10. победа у регионалном такмичењу, док је Задар забележио девети пораз.

Црвено-бели су водили током већег дела утакмице, али су гости у неколико наврата у последњој деоници покушали да ухвате резултатски прикључак.

То им није пошло за руком, а на другој страни Звезда је офанзивним скоком и погоцима Игора Ракочевића и Дамаркус Нелсона са линије за слободна бацања одбранила победу.

Задрани су и у трећој четвртини искористили лошу игру црвено-белих и практично се вратили у игру. У тим тренуцима техничку грешку због расправе са судијом зарадио је тренер домаћина Влада Вукоичић.

То се није допало навијачима Звезде који су почели да убацују ситне предмете на терен, а Американци у дресу Задра, Ромео Тревис и Стјуарт Ален су због тога на кратко напустили терен.

Ситуација се смирила и утакмица је настављена без инцидената.

Управа црвено-белих је раније ове недеље донела одлука да улаз на утакмицу буде слободан, па је на трибинама било више од 6.500 гледалаца.

Најефикаснији у српској екипи био је Игор Ракочевић са 22 поена, а Рашко Катић додао је на то још 15 поена. Тревис је предводио Задране са 25 поена.

Такмичење у Јадранској лиги наставиће се следеће године, а црвено-бели 5. јануара гостују у Љубљани екипи Олимпије.

 

 

(Танјуг)