Прочитај ми чланак

„За ПАО Звезда као Олимпијакос“

0

Euroleague, Evroliga, Crvena Zvezda - Panatinaikos, Panathinaikos

Кошаркаш Панатинаикоса Владимир Јанковић рекао је да Црвену звезду не очекује баш леп пријем у Атини, због веза са Олимпијакосом.

’Црвено-бели’ од 20.30 гостују грчком великану у оквиру осмог кола Евролиге, а обе екипе пред собом имају императив победе због пласмана у Топ16 фазу.

Син легендарног кошаркаша Звезде Бобан Јанковић истакао је да се нада да ће добити прилику да заигра против ’црвено-белих’, пошто није био такав случај на првом мечу, одиграном у Београду.

„Биће тешка атмосфера за екипу Црвене звезде, за навијаче Панатинаикоса је то као да игра Олимпијакос. Исте су боје, исто је све, као да је исти клуб“, рекао је Јанковић, „Радовао сам се игрању у Пиониру, надам се да ћу сада добити прилику да играм против екипе свог оца“.

Јанковић је истакао да очекује да ће управо навијачи водити ’Зелене’ до победе.

„Утакмица са Звездом је веома битна за нас, победа нас води у Топ16. Очекујемо добру атмосферу и победу, што је најбитније за нас. Очекујемо барем 15.000 људи, нама је битно што имамо навијаче на својој страни, да бисмо могли да добијемо. Велику енергију црпимо од њих“, истакао је Јанковић.

У првом дуелу два тима, Панатинаикос је славио тек после продужетка.

„Била је то једна од тежих победа које смо остварили ове сезоне. Мислим да ће обе екипе играти са великом енергијом, она која буде на том пољу боља доћи ће до победе. Звезда игра брзо, има одличну транзицију, не игра ’5 на 5’, играчи одлично скачу у одбрани, а такође има и петорицу-шесторицу играча који имају двоцифрени просек у лиги. Биће добра утакмица“, рекао је Јанковић.

(Б92)