• Почетна
  • СПОРТ
  • ЗА МЕЧ СА ИРЦИМА: Друловић вратио Љајића, позван и Гудељ
Прочитај ми чланак

ЗА МЕЧ СА ИРЦИМА: Друловић вратио Љајића, позван и Гудељ

0

Adem Ljajić i Ljubinko Drulović3

Дебитоваће Немања Гудељ из АЗ Алкмара, а недостају повређени Матија Настасић, као и Александар Митровић.

СТАРА ПАЗОВА – Вршилац дужности селектора фудбалске репрезентације Србије Љубинко Друловић саопштио је данас списак играча на које рачуна за пријатељски меч против Републике Ирске у Даблину, на којем је и повратник Адем Љајић, који није играо код Синише Михајловића због одбијања де пева националну химну.

Дебитоваће Немања Гудељ из АЗ Алкмара, а недостају повређени Матија Настасић, као и Александар Митровић.

На Друловићевом списку налазе се:

Голмани: Владимир Стојковић (Ерготелис), Жељко Бркић (Удинезе)

Одбрана: Антонио Рукавина (Ваљадолид), Бранислав Ивановић (Челси), Душан Баста (Удинезе), Александар Коларов (Манчестер Сити), Ненад Томовић (Фиорентина), Милан Бишевац (Лион).

Средина терена: Немања Гудељ (АЗ Алкмар), Радосав Петровић (Генчербирлиги), Ненад Крстичић (Сампдорија), Љубомир Фејса (Бенфика), Немања Матић (Челси), Адем Љајић (Рома), Душан Тадић (Твенте).

Напад: Лазар Марковић (Бенфика), Зоран Тошић (ЦСКА Москва), Миралем Сулејмани (Бенфика), Филип Ђорђевић (Нант), Стефан Шћеповић (Спортинг Хихон).

Утакмица између Републике Ирске и Србије игра се 5. марта од 20.45 сати.

Друловић рекао је да је повратник у национални тим Адем Љајић представља будућност српског фудбала и истакао да он може да помогне да се екипа пласира на првенство Европе у Француској.

„И Љајић и дебитант Гудељ су млади играчи, представљају велику будућност српског фудбала и сигуран сам да могу да нам помогну. Решио сам да пружим шансу Љајићу, који игра одлично у последње време, као и Гудељу, који је прошао све млађе селекције у репрезентацији“, изјавио је Друловић.

Друловић је додао да није још разговарао са Љајићем, који није позиван у претходне две године због одбијања да пева химну „Боже правде“, али да ће то учинити првом приликом, односно уочи утакмице са Републиком Ирском.

Истовремено, менаџер А тима Александар Бошковић потврдио је да ће се фудбалер Роме одазвати позиву селектора Друловића.

Саветник у А репрезентацији, некадашњи селектор, Илија Петковић поручио је да је право време да се почне размишљати о феномену како се испољава патриотизам.

„Важни су резултати и оно што се показује нас терену. Битно је да се окренемо себи и својим проблемима и да учинимо све за успех репрезентације“, нагласио је Петковић.

Према његовим речима велика жеља свих је да се врати имиџ успеха А репрезентације, јер нација жуди за резултатима.

“ Нећемо да се претворимо у екипу која служи за спаринг и пријатељске утакмице. Пропустили смо два велика такмичења, полако се пали аларм, а од А репрезентације се увек траже резултати“, истакао је Петковић.

Друловић је поново да Србију чека тешка група у квалификација за ЕП у Француској и додао да очекује борбу са Португалијом и Данском за једно од прва два места која воде директно на финални турнир.

„Група је таква да ће свака утакмица бити веома важна, али ако будемо прави, на свом нивоу, верујем да можемо до успеха у квалификацијама“, истакао је Друловић и подсетио да је рачунао на четворицу играча (Настасић, Митровић, Јојић и Ђуричић), који ће играти за младу репрезентацију против Белгије у квалификацијама за шампионат Европе 2015. године.

(Курир)