Прочитај ми чланак

Вулетић: Новак Недић стајао иза групе Мутавог и Невоље

0

Професор Правног факултета и сад већ бивши председник ФК Партизан Владимир Вулетић потврдио је оно о чему су поједини медији писали годинама - да је иза навијачке групе "Јањичари", на чијем челу је био убијени Александар Стаковић, звани Сале Мутави, стајао актуелни генерални секретар Владе Србије Новак Недић. Вулетић је у Утиску недеље рекао да је та навијачка група иза које је стајао Недић, након преузимања трибине, покушала да преузме и клуб.

Сукоб навијачких група на трибини Партизана траје годинама. За превласт на југу борили су се “Алкатраз” и “Забрањени”, а у сукоб су затим ушли “Јањичари” који су после насилних обрачуна преузели трибину. Вођа те навијачке групе био је осуђивани криминалац Александар Станковић – Сале Мутави, који је убијен у мафијашком обрачуну. Њега је наследио пре неколико дана ухапшени Вељко Беливук, знан и као Веља Невоља. Занимљиво је да је Станковић био навијач Звезде, а Беливук фудбалског клуба Рад.

На констатацију новинара НИН-а Вука Цвијића да се долазак генералног секретара Владе Србије Новака Недића поклапа управо с периодом кад трибину преузимају “Јањичари”, бивши председник ФК Партизан Владимир Вулетић је рекао да је он био у клубу пре његовог доласка.

“Новак Недић је био у Партизану у време док ја још нисам био члан управе, био је члан управе за време господина Драгана Ђурића. Међутим, Недићев отац је био члан управе у време кад сам ја био председник Надзорног одбора и ми смо имали једну ситуацију која је у том погледу била интересантна. Покушали смо 2016. године да бранимо институцију Партизана баш од таквих ситуација које су претиле да навијачи преузимају клуб”, рекао је Вулетић, а затим додао:

“Новак Недић је стајао иза те групе. Тад то није била Беливукова група, била је навијачка група”.

Бивши председник Партизана рекао је и да је Недић био део струје у клубу против које се он борио.

“То је био један обрачун између две струје у Партизану. Једну је предводио Недић и друга коју је предводила садашња управа. Ту је било питање структуре и стратегије како ће се водити Партизан, да ли ће се водити институционално или стихијски. Ја сам стајао на становишту да је јако важно да институција Партизана опстане, да навијачи имају своју улогу која је битна, али да не могу имати ону улогу коју је тад предвидео Новак Недић”, рекао је Вулетић.