• Почетна
  • СПОРТ
  • Вукан Савићевић: Да управа у нас верује као Рикардо Са Пинту
Прочитај ми чланак

Вукан Савићевић: Да управа у нас верује као Рикардо Са Пинту

0

Vukan-Savicevic(Курир)

Млади фудбалер Црвене звезде Вукан Савићевић тврди да је утакмица против Војводине била најбоља школа за њега и остале младе играче из омладинског погона. Пораз од Новосађана (0:3) голобради момци нису трагично доживели јер су многи у том мечу показали да су будућност клуба.

– Није лако да причаш кад изгубиш са 0:3 у последњем колу. Војводина је играла у најјачем саставу, док смо ми имали прилику да заједно одрадимо само два тренинга. Дали смо све од себе и нисмо се обрукали – прича за Курир Вукан Савићевић и додаје:

– Пенал није постојао! До тог момента смо се добро носили с Војводином и тај детаљ је утицао да психички паднемо. Многи критикују тренера Рикарда Са Пинта што је с децом отишао у Нови Сад и тако се коцкао са угледом клуба.

– Играчу који има 17 година не може да буде лоше ако игра Суперлигу. Тренер Са Пинто нам је много помогао и било би добро да млађи играчи што више добијају шансу, да нас од наредне сезоне што више убацују у ватру.
Генерација Вукана Савићевића није потврдила квалитет, иако је у млађим категоријама била боља од Партизана.

– Моја генерација је од петлића водила велику борбу с Марковићевом, Нинковићевом и Митровићевом генерацијом. Као клинци су имали више успеха, а онда смо ми у кадетима узели титулу, а у омладинцима били други иза Војводине. Нису бољи од нас, али очигледно њихов клуб води бољу политику кад су деца у питању – открио је Савићевић.

 

Делије уз Хусрефа Мусемића

Навијачи Црвене звезде не заборављају Хусрефа Мусемића. Тренер Сарајева и некадашња „деветка“ црвено-белих опоравља се после операције срца, а Делије су му на кућну адресу послале поклоне и речи подршке.

– Хвала навијачима Црвене звезде. Пријатно сам изненађен бригом и пажњом. Овим гестом су показали да су велики људи и да навијају за велики клуб… Част ми је што сам у једном периоду свог живота био део Звезде и увек ћу бити један од вас – захвалио се Мусемић.