• Почетна
  • СПОРТ
  • Вук Рашовић: Немамо много избора, верујем у Партизан
Прочитај ми чланак

Вук Рашовић: Немамо много избора, верујем у Партизан

0

Vuk-Rasovic-trening-FK-Partizana-4

(Спорстки журнал)
Нема одмора док траје – прелазни рок! Спавање на ловорикама је забрањено за Вука Рашовића. За пет кола на клупи Партизана сврстао се у ред тренера који су са црно-белима освојили титулу, али му не пада на памет да се на томе заустави.

Млади стручњак, у сарадњи са спортским директором Албертом Нађом, стреми још већим циљевима и полако склапа нови шампионски мозаик.

Навијачи Партизана у Вуку Рашовићу виде многе сличности са Александром Станојевићем. Почетак у Хумској је идентичан – спас сезоне и титула, а да ли је сад време за други корак? Парни ваљак се те 2010. пласирао у Лигу шампиона.

– Нећемо ништа обећавати. Полако, тек да видимо састав у коме ћемо почети идућу сезону. Даћемо све од себе, трудићемо се да будемо на нивоу, сад – да ли ће то бити и довољно? Руководићемо се девизом „без еуфорије и обећања”, уз максималну посвећеност раду – истиче Вук Рашовић, тренер најбољег тима Србије.

Буџет за појачања није велики, али на црно-белој страни Топчидерског брда верују да ће оформити екипу способну да одговори амбицијама клуба завидног реномеа.

– Трудићемо се да задржимо костур. Видећемо да ли ћемо у томе успети. Поједини играчи су ближи иностранству. Хоћемо да на свакој позицији имамо двојицу квалитетних фудбалера.

Слика евентуалних ривала у квалификацијама за Лигу шампиона постаје све јаснија.

– Гледам све… Ко год нам буде запао, припремићемо се на најбољи начин. Немамо много избора, приметно је да је на првом кораку Лудогорец најопаснији. Одлично се сећам утакмица Бугара са загребачким Динамом од прошле године. Ценим свакога, али и верујем у Партизан – закључио је Вук Рашовић.

ПОДГОРИЧКЕ КИШЕ

Вук Рашовић је имао времена само да из Београда оде до очеве родне Подгорице. Пословно. На утакмици између Будућности и Морнара желео је да се уживо увери у квалитете узданица домаћина Марка Вукчевића и Стефана Мугоше.

– Уместо сунца, у Подгорици ме је дочекала киша. Слабо је ту било фудбала, лопта је после само метар котрљања знала да остане у бари – остао је загонетан Рашовић.