Прочитај ми чланак

Вујошевићу одстрањен ножни прст због гангрене

0

Трофејном стратегу одстрањен је домали прст на левој нози како не би дошло до веће опасности

НАЈТРОФЕЈНИЈИ тренер у историји Партизана и селектор кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине Душко Вујошевић у среду ујутро је успешно оперисан у Клиничком центру Србије у Београду. Њему је, услед опасности од ширења гангрене, ампутиран домали прст на левој нози.

Вујошевићу, који већ годинама има проблема са дијабетесом, недавно је позлило током меча који су Босанци играли у Словачкој. Пошто је већ раније имао проблеме са истом ногом, препоручено му је лечење у хипербаричној комори које је донело позитивне помаке, али је хируршка интервенција била неминовна како се гангрена не би ширила.

– Претходна упала је била санирана и локализована, али не и излечена. На левој нози на домалом прсту је остао гангренозни процес, па је операција била неопходна како би се умањио ризик од евентуалних компликација. Захват је урадио професор Лаза Давидовић у Клиничком центру Србије. У среду сам примљен и одмах је одрађена ампутација. Очекује се да ће опоравак трајати колико је уобичајено за овакве случајеве. Оно што је сигурно јесте да нећу моћи да учествујем на тренерском семинару КС БиХ, који је заказан за 13. октобар. Осећам се добро и очекујем да ће опоравак ићи по плану. И наравно, очекујем да ћу водити репрезентацију у квалификацијама за Светско првенство 2019. године – поручио је Вујошевић за званичан сајт КС БиХ одмах после операције.

Иначе, Вујошевић је прст повредио после утакмице са Шведском у Зеници, а због компликација није путовао са репрезентацијом у Јерменију.

Душко Вујошевић је недавно био на вишедневном испитивању у лечењу на београдској Војномедицинској академији.

Здравствени проблеми најтрофејнијег тренера у историји Партизана трају већ неколико година, док је још седео на клупи црно-белих, а додатно су се искомпликовали када је преузео екипу француског Лиможа… н