• Почетна
  • СПОРТ
  • Вујошевић: Троицки сме да навија за Партизан као Новак за Звезду!
Прочитај ми чланак

Вујошевић: Троицки сме да навија за Партизан као Новак за Звезду!

0

Dusan

(Телеграф.рс)
Трећи најбољи српски тенисер Виктор Троицки привукао је пажњу јавности својим навијањем за Партизан на првој утакмици финала плеј-офа против Црвене звезде. Према речима тренера шампиона АБА лиге Душка Вујошевића, Троицки има право да навија исто као и што Новак Ђоковић навија за Црвену звезду.

– Да ли сме Троицки да навија за Партизан, сме. Као што Новак сме да навија за Звезду. Не треба пуно петљати политику – рекао је тренер црно-белих новинарима.

– Новака површно знам, једном приликом смо се упознали на турниру “Сербиан опен”. Са страшћу навијам за њега осим када игра против неког из Партизанове породице. Али јако навијам за Новака Ђоковића, сматрам да је светска звезда и да самим тим прелази оквире наше земље да би смео олако да се до краја опредељује. Вероватно нисам у праву и вероватно постоје различити погледи на реалност – рекао је Вујошевић.

– Знам да је Троицки навијач Партизана, и драго ми је због тога. Ту сам субјективан, али кад он досегне славу Новака замолићемо га да буде умеренији по питању истицања – рекао је кроз смех Вујошевић.

– Певао је оно што певају навијачи, није правио критику саџаја пресме. Певао је оно што певају навијачи Партизана у том тренутку.

На питање да ли мисли да је Троицки певао и против државе, тренер Партизана је одговорио:

– Мислите да је певао против државе? И Партизан је део државе, и моја мајка је држава, и ви сте – закључио је Душко Вујошевић.

“НЕ ЗНАМ КОЛИКО СМО СВЕСНИ ДА ИМАМО ДВА КЛУБА У ЕВРОЛИГИ”

Тренер Партизана осврнуо се на резултат прве утакмице у којој су његови играчи потпуно надиграли вечитог ривала, и упозорио да ће Звезда бити додатно мотивисана.

– После преспаване ноћи сигуран сам да нас чека веома тешка утакмица, да ће резултат додатно да мотивише противнике. Оба клуба су ове године имали успешне сезоне, можда нису на почетку сматрани на подједнак начин за фаворите у најзначајнијем такмичењу, по квалитету, али и по ономе што је доносило прво и друго место, пласман у Евролигу.

– Сви клубови су се значајно ојачали и стварно је АБА лига била квалитетна, и то што су Звезда и Партизан направили успех чини сезону успешну за оба клуба. Београд има два представника у Евролиги, што није забележено до сада никада, нити је могло по правилима. Не знам колико смо свесни тога.

Да би црно-бели повели у средији 2-0, тренер истиче да је неопходно да се одигра храбрије у “Пиониру”.

– Звезда ће имати пуно мотива, играју на свом терену, биће много више публике на њиховој страни. Ми ћемо покушати још храбрије да одиграмо утакмицу него прошлу. Имамо снаге да поднесемо и лош резултат, имамо целу серију да одиграмо на квалитетан начин.

– Волео бих да Партизан добије, али и да све протекне у спортској атмосфери да лопта и игра са лоптом одлучују ко добија меч. Да не буду потребне игре ван терена. Кад почну овакве утакмице одлучују играчи и нема веће функције у кошарци. Тренутно надахнуће играча ће бити оно што одлучује и тако треба да буде – рекао је Вујошевић.

Да ли се Партизан ослободио притиска домаћег терена?

– Из дана у дан ова екипа показује напредак. Тај напредак није линеаран, има ту и падова, али ти падови су степенице са којих се скаче на виши ниво.

– Прошли меч смо пред нашом публиком изгубили, јер смо имали лош приступ. Имали смо лош приступ због тога јер смо две утакимице победили претходне, па смо се опустили. На тој утакмици смо нешто научили. Ако не приђете утакмици са дозом страха не можете да током саме утакмице мењате ствари, јер се лош приступ претвара у панику.

– Један од квалитета великих играча је да не понавља грешке.

На питање новинара да ли је на трибинима у среду приметио више навијача Звезде током утакмице, Вујошевић је одговорио:

– Нисам приметио да су накнадно ушли. Вероватно је било размене карата међу навијачима. Ја немам информацију да је било неког уласка у халу мимо правила и без карата – рекао је Вујошевић.