Прочитај ми чланак

Вујошевић открио узрок Дудине смрти: Добио је инфекцију од голубова

0

Душко Вујошевић погођен је смрћу Душана Дуде Ивковића, открио је и детаље који су били кобни за легенду светске кошарке.

„Знао сам да има неких одређених проблема, да је добио инфекцију од голубова, који су били његова велика страст, знам и да је имао неких проблема са херпесом. Мада никада не знаш шта сутра носи теби. То је демон звани сутра“, рекао је Вујошевић на почетку укључења за ТВ Прва.

Вујошевић је навео и шта ће му бити вечно урезано у памћењу.

„Ја ћу га памтити јер смо заједно провели део заједничког живота кроз кошарку. Не желим да набрајам шта је све урадио у кошарци, знао је да се наметне, он је у одређеном моменту био и у Партизану, али највише у репрезентацији Југославије, кроз све фазе док се она смањивала. Можда по злату у Атини 1995. али ја сам имао доста различитог контакта са њима“.

Очекује се и да се Партизан опрости од Дуде, на опроштајној утакмици Новице Величковића, у четвртак од 19.00 у Арени. То је најавио Вујошевић, уз посебне речи за Ивковића.

„Све што је он направио, то име ће остати запамћено, његово дело ће остати уписано за сва времена, и кроз успехе репрезентације и кроз домаћински однос у КСС, заиста српска кошарка овим губитком постаје мање значајна, без обзира на године, његова снага ментална је за све нас била уверење да ће он проћи кроз све. Све што је радио, радио је на монументалан начин, та посвећеност голубовима, у репрезентацији, тренерска организација… Мање смо снажни када останемо без једне овакве величине“, рекао је Вујошевић.