• Почетна
  • СПОРТ
  • Вујошевић и Радоњић дискутовали у седишту Евролиге
Прочитај ми чланак

Вујошевић и Радоњић дискутовали у седишту Евролиге

0

Dusko Vujosevic1b_f(Спортал)
Тренери Партизана мт:с и Црвене звезде Телеком, Душко Вујошевић и Дејан Радоњић, заједно са још 20 тренера екипа учесника Евролиге наредне сезоне, присуствовали су традиционалном дводневном кошаркашком мини-семинару у седишту Евролиге, Барселони.

Ово је већ 12. година како врх елитног европског такмичења окупља тренере евролигашких клубова и у комуникацији са њима размењује идеје и информације у припреми за предстојећу такмичарску годину. Током неформалног састанка било је речи, поред осталог, о новим правилима, а тренери су имали прилке да гледају и неке спорне ситуације из минуле сезоне. Дан касније тема дискусије био је финансијски и маркетиншки аспект такмичења.

– Ово је веома позитивна идеја. Мислим да је ово одлична иницијатива и у право време, у паузи свих такмичења у Европи, да се разговара и размењују мишљења. Да се каже шта је било добро, а шта лоше у минулој сезони и како подићи квалитет такмичења на још виши ниво – каже тренер вицешампиона Европе, Реала, Пабло Ласо.

– Дуго сам присутан на овим скуповима и ваки пут су састанци и разговори све квалитетнији, јер стално срећем нове тренере који имају нове идеје – оценио је тренер Макабија Дејвид Блат и додао: – За мене је ово сјајан део Евролиге, јер тренери могу међусобно да разговарају и стичу нека нова искуства.