Прочитај ми чланак

И Израелци се селе у Србију? Званично: Макаби домаћин у Београду

0

Кошаркаши Макабија из Тел Авива играће као домаћини своје мечеве у Евролиги у Србији, и то у хали "Александар Николић" у Београду.

На састанку одржаном 24. октобра у Истанбулу, акционари Евролиге су се сложили да ће Макаби играти све своје наредне домаће утакмице у главном граду Србије.

Макаби ће прву домаћу утакмицу играти против Бајерна 9. новембра. Утакмица шестог кола Макабија са Реал Мадридом, која је првобитно била заказана за 2. новембар, одложена је и одиграће се у каснијем термину.

Ова одлука је донета због немогућности одржавања утакмица у Тел Авиву услед безбедносних проблема проистеклих из актуелног оружаног сукоба у том региону.

Макаби је добио подршку градске општине Београд и Владе Србије и водиће разговоре о неопходним безбедносним мерама које ће штитити интегритет свих појединаца, што остаје апсолутни приоритет за Евролигу и њене клубове. Поменуте безбедносне мере ће бити предочене канцеларији Евролиге и осталим тимовима на преглед.

Евролига (ЕБ) је затражила од Хапоел Тел Авива да пронађе алтернативну арену ван Израела за одржавање својих наредних домаћих утакмица у Еврокупу.