Прочитај ми чланак

Познате казне за Реал и Партизан: Евролига „помиловала“ Јабуселеа…

0

Реал Мадрид и Партизан су сазнали без кога ће наступати у наредним мечевима

Гершон Јабуселе је добио казну од пет утакмица суспензије, Кевин Пантер неће играти на наредна два меча, док су Габријел Дек и Матијас Лесор добили по једну утакмицу суспензије.

Фото: Принтскрин

Оба тима су добила казну од 50.000 евра, јер утакмица није завршена због понашања њихових играча.

Очекивало се да ће пре свих Јабуселе добити већу суспензију, помињала се и пауза од годину дана за њега, али до тога ипак није дошло.

Меч у Мадриду одигран је 27. априла, а прекинут је на минут и 40 секунди до краја, а све је кренуло од неспортског фаула Серхија Љуља над Кевином Пантером. Након тога су играчи оба тима улетели на терен, а немиле сцене трајале су неколико минута.

Партизан је у тренутку прекида водио са 95:80, те је тај резултат и уписан као коначан, па због тога црно-бели имају сада предност од 2:0 у серији.

Казну су овога пута избегли Марио Хезоња и Џанан Муса, а многи су очекивали да ће казне Евролиге бити оштрије. Ипак, треба имати у виду да су многи играчи смиривали тензије након меча и да се велики број њих огласио на друштвеним мрежама, што је за Евролигу такође важно.

Најдебљи крај у целој причи извукао је Данте Егзум, који је повређен изашао из хале у Мадриду, те још увек није познато да ли ће физички бити спреман за наредни меч.

Наредни меч игра се у Београду у уторак од 20 сати и 30 минута.