Прочитај ми чланак

Воде Звезда и Воша (цк),воде 2:0! (Уживо)

0

Zvezda Jagodina Vosa78203_orig
(Б92)

Фудбалери Црвене звезде, Јагодине и Војводине играју прве мечеве другог кола у квалификацијама за Лигу Европе.

Јагодина губи 2:0 у руског Рубина после првог полувремена, Звезда води 1:0 против ИБВ, као и Војводина против Хонведа, али има и играча мање.

Прудников и Натко су у првих 20 минута донели велику предност екипи из Казања. Са друге стране, Словенац Нејц Печник постигао је гол у дебију за „црвено-беле“ на ‘Маракани’. Бранислав Трајковић је донео предност Воши, да би два минута касније Настић ‘поцрвенео’.

Лига Европе, 2. коло квалификација:

Београд: Црвена звезда – ИБВ 2:0

Печник 12, Мијаиловић 72

Звезда је кренула енергично пред око 25.000 навијача против Исланђана, већ у првих пет минута је креирала 2-3 добре акције, а најближи голу био је Нејц Печник који је после слободног ударца Милијаша шутирао главом поред стативе.

Звезда је госте покушавала да надигра центаршутевима са крилних позиција, и то је донело резултат у 12. минуту. Касалица је добио лопту на десној страни, имао довољно времена да се намести за центаршут, лопту је послао на другу стативу где је Нејц Печник био сам на ивици петерца и главом савладао Дејвида Џејмса.

Неколико минута касније Звезда је имала шансу после конфузне реакције одбране играча ИБВ-а, Нинковић је био неколико метара од Џејмса, али се одлучио на дриблинг. Окренуо се од гола и покушао да изнуди пенал, али је главни судија приметио симулирање играча Звезде, који је прошао без картона.

Половином периода и ИБВ је коначно конкретно запретио „црвено-белима“. Торвардсон је сјајно прошао по левој страни поред Вешовића, убацио је лопту у петерац, али је Мијаиловић на време интервенисао и лопту избацио у корнер.

У 32. минуту Дауда је добро створио себи шансу за гол, после паса у казнени простор са десне стране сјајно је преварио Сигурбјорнсона, али је погодио само малу мрежу.

„Црвено-бели“ су у наставку успорили ритам, а запретила је преок Милијаша из прекида. Само неколико минута касније поново је капитен створио шансу, убацио је лопту у петерац где је Младеновић успео да је закачи главом поред два ривала, али је искусни Џејмс сјајно интервенисао.

Крајем полувремена Бајковић је умало коштао Звезду гола. Један Исланђанин је шутирао са више од 25 метара, голман Звезде је покушао да ухвати лопту, она му је исклизнула, али је успео да је удари пре него што је прешла гол линију.

Одмах је узвратио Печник, имао је дуел са Џејмсом, али овај пут није надмудрио некадашњег репрезентативца Енглеске.

Крајем полувремена Бајковић је умало коштао Звезду гола. Један Исланђанин је шутирао са више од 25 метара, голман Звезде је покушао да ухвати лопту, она му је исклизнула, али је успео да је удари пре него што је прешла гол линију.

Одмах је узвратио Печник, имао је дуел са Џејмсом, али овај пут није надмудрио некадашњег репрезентативца Енглеске.

Звезда није успевала у другом полувремену да се разигра. Тешко је долазила до гола ривала, којем је са друге стране дозвољавао да прети Бајковићу са дистанце.

Протекла је половина другог полувремена, а Звезда није успела да повећа предност против аутсајдера са Исланда. Није било ни шанси за гол, док су гости и даље покушавали да са дистанце дочекају нову грешку Бајковића.

А онда, када се најмање очекивало Звезда је постигла други гол. Мијаиловић је кренуо сам по левој страни, сјајним финтом је избацио чувара и ушао у казнени простор, а онда послао дијагонало по земљи поред збуњеног Џејмса.

До краја утакмице остало је 2:0 за Звезду.

Црвена звезда: Бајковић – Мијаиловић, Лазић, Крнета, Весовић – Ковачевић, Милијаш – Касалива, Нинковић, Печник – Дауда

ИБВ: Џејмс – Гарнер, Сигурбјорсон, Гуђонсон, Олафсон – Хреидарсон – Џефс, Торстеинсон, Мавеје, Торвардсон – Гудмундсон

Нови Сад: Војводина – Хонвед 2:0

Трајковић 19, Врањеш 71

Најмање узбуђења тренутно има у Новом Саду. У првих десетак минута меча оба тима су шутирала само по једном, и то далеко од гола. Војводина је потом преузела иницијативу и запретила два пута, али безуспешно.

Боља игра донела је Војводини предност у 19. минуту игре. Врањеш је убацио лопту из корнера са десне стране, а Бранислав Трајковић је сјајно скочио у петерцу и затресао мрежу Мађара.

Међутим, само два минута касније Воша је остала са играчем мање на терену. Настић је на средини терена беспотребно оштро стартовао над Баратом и добио директан црвени картон. Можда и преоштра одлука судије.

Иако са играчем мање Војводина је могла до 2:0. 15 минута пре краја полувремена Полетановић је избегао офсајд позицију, није најбоље захватио лопту која на крају пролази за мало поред стативе. У самом финишу полувремена Мађари прете преко корнера, али Делач сигурно брани.

Мађари су заиграли конкретније у наставку, покушали да искористе бројчану предност, али је Војводина и даље била опасна. А онда, 20 минута пре краја, Новосађани стижу до пенала преко Абубакара Умаруа. Огњен Врањеш је био сигуран и донео два гола предност Војводини.

До краја утакмице остало је 2:0 за Вошу.

 

Војводина: Делац – Настић, Трајковић, Ђурић, Вулићевић – Врањеш, Радоја, Полетановић – Аливодић, Умару, Шкулетић

Хонвед: Кеменес – Алцибиаде, Ловрић, Игњатовић, Барат – Вецсеи, Хиди, Нађ – Живановић, Тестарди, ХолендерЈагодина

Јагодина: Јагодина – Рубин 2:3 (0:2) (крај меча)

Прудников 12, Натко 20, Дамјановић 72, Рондон 87, Леповић 90+

Првих пет минута није било узбуђења у Јагодини. Домаћин је показао да ће покушати да изненади, али је Рубин контролисао лопту. Већ у 12. минуту Рубин је повео. После брзе акције по десној страни, Прудников је добио лопту у казненом простору и лако савладао Ђуричића.

Јагодинци су покушали да узврате ривалу, нису могли да се приближе казненом простору, али су претили са дистанце. Капитен Томић је сјајно шутирао са 25 метара, али је његов ударац уз леву стативу у корнер скренуо Арлаускис. Само неколико минута касније, у 20. минуту меча Рубин је дуплирао предност.

После корнера са десне стране, Израелац Натко је добио кратку лопту код казненог простора, он је шутирао по земљи, лопта је одскочила у петерцу и преварила збуњеног Ђуричића за 0:2. Рубин је почео све жешће да напада како би што пре решио меч, али и двомеч, а Ђуричић се са две интервенције искупио за слабу реакцију код другог гола.

Домаћин се није предао, успео је да се за десетак минута консолидује и поново запрети ривалу, овај пут добро је шутирао Ђурић, али је његов шут изблокиран завршио поред стативе.

Јагодина је у другом делу играла одлично, сјајно се носила са искусним руским ривалом и неколико пута запретила, али је гол Рубина остао сигуран. Екипа из Казања је очигледно задовољна предношћу одлучила да не троши снагу и да успори ритам.

Међутим, упорност је донела гол Јагодини. Историјски гол за Јагодину, први у европским такмичењима постигао је Дарио Дамјановић у 72. минуту. Ђурић је убацио лопту са десне стране, Арлаускис је лоше реаговао, слабо је боксовао лопту, а Дамјановић полуволејом лопту закуцао у мрежу за 2:1.

Екипа Јагодине није успела да избегне пораз од Рубина, али је постигла прве историјске голове у Европи и достојно се супротставила искуснијем ривалу.

Јагодинци су поражени 2:3 од екипе из Казања, а стрелци за домаћина били су Дамјановић и Леповић у одличном другом полувремену нашег освајача Купа.

Јагодина: Ђуричић – Дукић, Михајловић, Томић, Мунир – Гогић, Дамјановић – Леповић, Ђурић, Цветковић – Хаџибулић

Рубин: Арлаускис – Шаронов, Маркано, Ансалди, Кисљак – Натко, М’Вила – Еременко, Рзјанцев, Прудников – Рондон
Црвена звезда – ИБВ 1:0